PARAOLIMPIJSKE IGRE U PARIZU

Komar ostao na korak do medalje, Zohil odlično krenuo u pojedinačnoj konkurenciji

0
Davor Komar (Foto: EPC Press)
Davor Komar (Foto: EPC Press)

Najbolji istarski paraboćar Davor Komar nije uspio doći do medalje u pojedinačnoj konkurenciji kategorije BC4 na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Posljednjeg dana natjecanja u toj kategoriji pulski paraboćar poražen je u polufinalu od Britanca Stephena McGuirea s 3:5. Brončani s posljednjeg EP-a je tako pobijedio aktualnog europskog prvaka ostvarivši svoj najveći uspjeh karijere ulaskom u finale. Britanac je poveo 5:0, a Komar je do kraja uspio tek smanjiti.

 

Nažalost uspješan nije bio ni popodnevni nastup u borbi za brončanu medalju, gdje je snage odmjerio s ukrajinskim paraboćarom Artemom Kolinkom. Komarov protivnik bolje je krenuo u susret te poveo u početnom dijelu rezultatom 3:0. Naš paraolimpijac uzvratio je s dva punta u sljedećoj seriji seriji, da bi u posljednje dvije serije svakom igraču pripao po punat i Ukrajinac je oko vrata ovjesio brončanu medalju. Nedjeljne borbe tako nažalost nisu bile sretne, a put do medalje tražiti će tako u parovima s Anamarijom Arambašić.

Više uspjeha na startu pojedinačnog natjecanja u stolnom tenisu imao je pomerac Borna Zohil u kategoriji MS8 stojećih porazivši Nigerijca Victora Farinloyea rezultatom 3:0 (11:7, 11:7, 11:7). Protivnik u susretu osmine finala bit će mu Šveđanin Emil Andersson koji je u prvom kolu bio slobodan.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa