KOŠARKA

Kakvo pojačanje za Puležanke! Vraća se odlična reprezentativka

0
Ivana Ujević (foto ŽKK Pula)
Ivana Ujević (foto ŽKK Pula)

Ženski košarkaški klub Pula objavila je vijest kako se u njezine redove vraća Ivana Ujević. Mlada 24-godišnja zagrebačka košarkašica ove je zime napustila redove dubrovačke Raguse, četverostrukih državnih prvakinja i pridružila se španjolskom prvoligašu Spar Gran Canariji. Ujević je u tom trenutku bila najbolji klupski strijelac sa 192 postignuta koša u deset prvenstvenih utakmica, a bila je i druga dodavačica (48 asistencija), te 'kradljivica' (26 ukradenih lopti) Raguse. Visoka je 176 cm i igra na pozicijama jedan i dva, a u dosadašnjoj je karijeri branila i boje Medveščaka, Croatije, Trešnjevke i Šibenika.

 

Ponudu iz prve španjolske lige ove zime jednostavno nije mogla odbiti, jer igrati na terenu protiv nekih od najboljih igračica u cijeloj Europi san je svakog sportaša. Bio joj je ovo drugi nastup u Španjolskoj, nakon što je u sezoni 2021./2022. nastupala za drugoligaša Construcciones Ardoi u Baskiji. No Gran Canaria je na ljeto ispala iz elitne španjolske košarkaške lige i Ujević se vratila u domovinu. Zagrepčanka je bila i redovita članica reprezentacije Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama, a svoje mjesto našla je i u sastavu seniorske selekcije u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu za Eurobasket 2025. godine. Osim za košarkašku reprezentaciju, Ujević je članica i 3x3 košarkaške reprezentacije.

Zagrebačka košarkašica, koja je u Puli već bila pred dvije godine te u ljeto 2023. potpisala za dubrovački klub, svakako će biti veliko pojačanje na bekovskim pozicijama treneru Ivanu Đukiću u novoj premijerligaškoj sezoni.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa