u srijedu

Predstava 'Tri milijuna minuta' na Brijunima

0

U sklopu regionalne unije teatara na Brijunima Mestno gledališče ljubljansko odigrat će u srijedu 21. kolovoza predstavu J. Cabeza „Tri milijuna minuta". Komad  koji je nastao na osnovi scenarija za film i predstavu „7 godina" (7 años) Joséa Cabeze, adaptirala je rediteljica Barbara Hieng Samobor i glumačku postavu sastavila samo od žena, dok u originalu nastupaju četiri muškaraca i jedna . Četiri prijateljice su dugogodišnje partnerice i osnivačice uspješnog poduzeća. Osim uspjeha i mnogih uspomena, zajednička im je i „poslovna tajna". Već duže vrijeme vode dvojno knjigovodstvo: novac uplaćuju na račun u Švicarskoj i time utajuju porez. Glavna među njima odjednom doznaje da ih prati financijska policija i da agenti mogu svaki čas  zatražiti uvid u kompjutore i druge dokumente. Odvjetnica im nudi rešenje: ako jedna od partnerica prepiše utajeni profit na sebe, krivica će pasti samo na nju. Ona koja će se žrtvovati otići će na predviđenih sedam godina u zatvor i spasiti preostale tri, a time i poduzeće. Uznemirena četvorka iznajmljuje medijatoricu koja bi im trebala pomoći da postignu (spo)razuman izbor. Elementi korporativnog trilera i kriminalne drame za vrijeme medijacije  pretvaraju se u napetu igru njihovih psihologija. U predstavi igraju Judita Zidar, Tjaša Železnik, Mojca Funkl, Dijana Kolenc, Klara Kuk.

 

Film „7 godina" nastao je u Netflixovoj produkciji 2016. godine i bio je prvi film koji je spomenuta platforma snimila na španjolskom jeziku. Autor predloška José Cabeza je profesor za scenaristiku na Univerzitetu Rey Juan Carlos u Madridu. Nakon filmskog uspjeha uslijedilo je više kazališnih adaptacija.

RUTA se na Brijunima nastavlja predstavom W. Shakespearea „Othello" koju su zajednički realizirali Kazalište Ulysses i Sarajevski ratni teatar SARTR. Na tvrđavi Minor predstava koju je režirala Ukrajinka Oksana Dmitrieva bit će izvedena 23., 24. i 25. kolovoza.

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa