GRAD PULA PRODAJE DEVET GRAĐEVINSKIH ZEMLJIŠTA

Za najskuplji teren na Busoleru treba iskeširati barem 1,18 milijuna eura  

0
Natječaj za prodaju devet zemljišta provest će se 26. kolovoza u Komunalnoj palači
Natječaj za prodaju devet zemljišta provest će se 26. kolovoza u Komunalnoj palači

Grad Pula je raspisao natječaj za prodaju građevinskog zemljišta za izgradnju stambenih, poslovnih i drugih građevina odnosno „privođenje namjeni u skladu s dokumentima prostornog uređenja“.

Prodaje se pet zemljišta na Velom Vrhu, dva na Šijani te po jedno na Busoleru i Štinjanu.

 

Najskuplji je građevinski teren na Busoleru gdje je za 6.883 kvadrata početna cijena 1,18 milijuna eura. Onaj tko želi kupiti to zemljište najprije mora platiti jamčevinu od 118.400 eura. Zanimljivo ja da su na tom zemljištu već izgrađene neke građevine, ali one ne pripadaju Gradu Puli i nisu uključene u kupoprodajnu cijenu, a najpovoljniji ponuditelj preuzima obvezu uređenja međusobnih imovinskopravnih odnosa s njihovim vlasnikom.

Najmanja površina koja se prodaje je 15,6 četvornih metara u Šijani, za čiju je prodaju treba izdvojiti minimalno 2.550 eura.

Zemljišta na Velom Vrhu (1446/411) i Šijani (1206/7) opterećena su pak pravom služnosti polaganja i održavanja kanalizacijskog sustava odvodnje otpadnih voda, fekalne kanalizacije, kao i pravom služnosti postavljanja i održavanja vodovodne infrastrukture zbog čega je cijena predmetne nekretnine umanjena sukladno procjeni sudskog vještaka.

Natječaj za prodaju ovih zemljišta provest će se 26. kolovoza usmenim javnim nadmetanjem u prostorijama Komunalne palače u Puli. Više o natječaju pročitajte OVDJE.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa