promjena vremena

Nakon dva tjedna pakla, konačno osvježenje. Evo dokad će trajati

0
Ilustracija (Foto: Milivoj Mijošek)
Ilustracija (Foto: Milivoj Mijošek)

Nakon čak dva tjedna toplinskog vala, koji su teško izdržali i obožavatelji ljeta, danas je konačno stiglo dugoočekivano osvježenje, uz značajan pad temperature. Istina, nije palo puno kiše, ali je temperatura zraka pala za više od deset stupnjeva Celzijevih. 

 

"Promjenjivo oblačno i nestabilno. Povremeno će padati kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, a lokalno će biti nevremena praćenog pojačanim vjetrom, obilnom oborinom, moguće i tučom. Vjetar na kopnu povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu jugo, ujutro i navečer samo ponegdje i bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 30 °C", objavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHZM).

Prema Istrametu, temperature zraka na Poluotoku danas su se kretale od 18 do 23 stupnja, a nekoliko stupnjeva više bit će i čitav dan, uz povremenu kišu.  Slično će biti i sutra. DHZM javlja da će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, prema večeri razvedravanje. Vjetar u unutrašnjosti bit će slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, u noći ponegdje na obali i bura. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25. Najviša dnevna bit će većinom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Stabilizacija vremena uz porast temperatura očekuju se od srijede. Iako se toplinski val, prema prognostičarima, ne bi trebao ponoviti, Istramet javlja da se već od iduće subote očekuju temperature od 32 stupnja. U praksi to znači nekoliko stupnjeva više, povratak neugodnog vremena i znojenja od zore do sumraka.

 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa