LIŽNJANCI SE PRIPREMAJU ZA VIŠI RANG

Sa Šaraje nakon pola stoljeća i 'priko Učke'

0
Zoran Moravac, trener Ližnjana (foto: S. Žulić)
Zoran Moravac, trener Ližnjana (foto: S. Žulić)

Nakon više od pola stoljeća postojanja nogometni klub Ližnjan napravio je značajan iskorak te županijske nogometne lige zamijenio regionalnom. Prošlogodišnji prvaci Prve županijske nogometne lige tako će od ove sezone nastupati u Četvrtoj ligi - nogometnog središta Rijeka. Nogometni kolektiv sa Šaraje već je i u prošlim sezonama drugim mjestom ostvario uvjete za ulazak u viši rang, no tu mogućnost nisu koristili. Sve dok nisu postali prvaci, na radost svojih Ližnjanaca i navijačke skupine ‘Čikloni’, koja ih prati.

- Nakon tri godine što sam u Ližnjanu napravili smo jedan iskorak u svim elementima. Ušli smo u viši rang, ali i osjećamo da smo rasli kao klub. Nakon dvije sezone drugih mjesta došao je i taj naslov u Prvoj županijskoj ligi i da ne bi došlo do zasićenja prihvatili smo taj izazov. To će svakako biti jedan novi motiv za nas i vjerujem da će nas ovaj iskorak dodatno ojačati, kaže trener Ližnjana Zoran Moravac. 

 

Unatoč turističkoj sezoni i činjenici da je teško da momčad bude fokusirana isključivo na nogomet, iskusni trener koji je u svojoj karijeri prošao mnogo toga vjeruje kako to neće biti problem da ‘bijeli’ sa Šaraje svoju premijeru među četvrtoligašima dočekaju spremni. 

- Imamo dva igrača povrijeđena, ali vjerujem da je to pod kontrolom. U treningu nisu potpuno Saša Urošević, Edi Ljubas, Dino Balde i Luka Pavić koji su bili nosioci igre u prošloj sezoni, ali vjerujem da će svi biti spremni za prvo kolo. Poduplani smo po svim pozicijama i možemo puno rotirati, a s druge strane ima nas taman dovoljno jer u ekipama gdje ima i previše igrača zna dolaziti do nezadovoljstva, a to nitko od nas trenera ne voli, kaže Moravac. 

Prošloga vikenda Ližnjanci su na svom terenu poraženi u istarskom Superkupu od Jadrana iz Poreča, a nakon susreta vidjeli smo dva oprečna mišljenja ljudi koji su svoje momčadi vodili s klupe. Trenera Ližnjana koji je mogao biti zadovoljan kako su u pojedinim dijelovima susreta reagirali njegovi igrači protiv renomiranog i jakog protivnika te gostujućeg trenera Dalibora Šurana, koji je tjedan dana pred početak natjecanja u Drugoj ligi žudio za ipak nešto jačim protivnikom. 

- Imali smo jako dobru utakmicu, iako nas je mnogo nedostajalo zbog poslovnih obveza. Vidjeli smo protiv jako dobre momčadi Jadrana da bi mogli i u višem rangu igrati dobru ulogu. Bilo je primjetno da su Porečani kažnjavali svaku našu grešku, osvajali svaki ‘ničiji’ duel. Nama je to dobro došlo da vidimo što nam nedostaje, siguran sam da ćemo se popraviti u tom dijelu i spremni dočekati novo prvenstvo. I s ovakvom desetkovanom ekipom napravili smo neke šanse što je svakako bio uspjeh. Napredujemo svaki tjedan i ovaj nam je susret odlično došao da vidimo što nam još nedostaje. I sve u svemu sam zadovoljan prikazanim, analizira Moravac. 

Novi rang zahtijevao je i određena pojačanja pa su tako ližnjanske redove ojačali Hisa Ramadani, Adrian Beriša, Dragiša Adžić i Tino Zohil, dok ih momčadi momčadi nitko nije otišao.

O ambicijama koje nadilaze ostanak u višem rangu za novake u ligi je teško govoriti, no ližnjanski trener smatra da će njegovi momci itekako imati što tu reći na terenu.

- Igrali smo neke pripremne utakmice s klubovima iz viših rangova i ako je suditi po tome biti ćemo ekipa koja će se solidno predstaviti među četvrtoligašima. Od četiri prva susreta imamo čak tri kod kuće što smatram da nam može pomoći da dobro krenemo, optimističan je uoči prvenstva Zoran Moravac.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa