RIJEKA DEMOLIRALA ISTRU 1961 NA RUJEVICI

Istrin ‘test hrabrosti’ propao u samo deset minuta

0
Dario Marešić pokušava zaustaviti Franju Ivanovića (foto: Goran Kovačić / PIXSELL)
Dario Marešić pokušava zaustaviti Franju Ivanovića (foto: Goran Kovačić / PIXSELL)

Vjerovali su poklonici ‘zeleno-žutih’ da bi njihovi puleni ponovno mogli donijeti radost na Rujevici protiv grogirane Rijeke, a ispalo je kako Istrina momčad po ne znam koji put dođe kao penicilin ranjenim protivnicima koji trebaju upravo takvog protivnika da vrate samopouzdanje uslijed lošijih nastupa u prethodnom razdoblju. Iako Istra 1961 nije krenula loše u susret, sastav je bio poprilično nelogičan. I Paolo Tramezzani je, kao prošle godine Mislav Karoglan došao na Rujevicu eksperimentirati. Neuobičajene pozicije Ville Koskija i Ivana Ćalušića, jedno krilo (Salim Fago Lawal) i jedan bek (Advan Kadušić) začudili su svih koji bolje poznaju navike i mogućnosti gostiju. No, krediti talijanskog stratega su ipak još uvijek dovoljno veliki da bi jedna utakmica donijela potres u Istrinim redovima. Najavljivao je 'zeleno-žuti' trener hrabar pristup koji se rasplinuo poput mjehura od sapunice u manje od deset minuta. 

Prvu priliku domaćini su stvorili već u 7. minuti kada udarac Marca Pašalića u posljednji trenutak blokira Dario Marešić. Četiri minute kasnije Keller je dalekometnim udarcem samo pospješio Istrinu statistiku, da bi u 17. minuti nakon nekoliko lijepih dodavanja Fago Lawal uputio udarac sa ruba šesnaesterca preko gola. Vodstvo domaćina međutim dolazi u 19. minuti kada se Gabrijel Rukavina sam sjurio prema gostujućem šesnaestercu te lijepim odmjerenim udarcem doveo Rijeku u vodstvo. Samo dvije minute kasnije Mladen Devetak je opasan glavom nakon ubačaja Pašalića iz kornera, da bi ‘hrabar pristup’ po drugi puta bio kažnjen u 24. minuti. Visoka obrana Istre sa markiranjem igrača, ostavljala je mnogo prostora Rijekinim napadačima pa se tako Pašalić u 24. minuti namjestio na udarac i fenomenalno pogodio rašlje Majkićeva gola. Samo četiri minute nakon toga Franjo Ivanović bježi Marešiću na rubu kaznenog prostora i novi zgoditak u Istrinoj mreži bio je neminovan.

 

Istrini nogometaši mogli su se vratiti u 41. minuti no odličnu priliku zapucao je Beyatt kada iskosa s pet metara promašuje praznu mrežu. 

Na poluvremenu Tramezzani vadi Iovua kojemu je prijetio drugi žuti karton i ubacuje Ferra, a umjesto Gagua u igri je Lisica.  ‘Zeleno-žuti’ očito uplašeni novih akcija malo su se povukli u drugom poluvremenu, no i u takvoj situaciji gotovo malonogometnom akcijom je Janković u nogu pogodio Ivanovića na tri metra od Majkićeva gola za poker Riječana.

U 75. minuti debitirao je Heister, a nelogično je da su se u sredini Istrine veze našli Koski i Kadušić. Posljednja prilika gostiju dogodila se u 85. minuti kada Čuić pokušava lobirati Zlomoslića sa 30 metara, no udarac odlazi preko gola. U 89. Riječani su imali ponovno matnu situaciju no Andrićev snažan udarac brani Majkić, a Butić odbijanac šalje pored gola.

‘Ča van delamo’ orilo se sa Rujevičkih tribina na kraju susreta, potpuno zasluženo. A 'zeleno-žuti' će morati razmisliti trebaju li im u budućnosti ovakvi 'harakiriji', jer nakon Maksimira i sada gostovanja u Rijeci vidljivo je da ovakva igra kvalitetnim protivnicima ostavlja previše prostora koji oni ne bi znali iskoristiti.   

Rijeka - Istra 1961 4:0 (3:0)

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa