RUKOMET

Iskusni Labinjan ima novi klub. Karijeru nastavlja izvan Europe

0
NAPUSTIO DRES PICK SZEGEDA - Luka Stepančić (foto: PICK Szeged)
NAPUSTIO DRES PICK SZEGEDA - Luka Stepančić (foto: PICK Szeged)

Iako je od potpisa prošlo već petnaestak dana, vijest je nekako prošla ‘ispod radara’ domaćih medija. Trofejni labinski rukometaš Luka Stepančić promijenio je klub i potpisao jednogodišnji ugovor s klubom Al Arabi u Kuvajtu. Nakon što mu je istekao ugovor s mađarskim klubom Pick Szeged, bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji igrač PSG Handballa, odlučio je napustiti Europu i prihvatiti ponudu s Bliskog Istoka te se pridružiti kuvajtskom prvenstvu. Iako su ga glasine povezivale s povratkom u Zagreb, Stepančić je odlučio udaljiti se od svjetla europskog rukometa i pridružiti se znatno manje cijenjenom, ali vjerojatno bolje plaćenom prvenstvu.

 

Nakon dvije godine pauze zbog teške ozljede, labinski se rukometaš vratio početkom ove sezone na parket te čak bio u užem krugu reprezentativnih kandidata za kratkog mandata izbornika Gorana Perkovca, odigravši u siječnju u kockastom dresu Croatia Cup u Poreču no na Europsko prvenstvo u Njemačku ipak nije otišao, kao prekobrojni desni vanjski pucač.

Njegov odlazak u Kuvajt samo je nastavak odlazaka poznatih hrvatskih rukometnih imena u ovu arapsku zemlju. Prije njega, Stipe Mandalinić potpisao je za Burgan, dok je Slavko Goluža postao novi trener Al Qadsije.

 

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa