VRATAR LOVRO MAJKIĆ O VEČERAŠNJEM ‘DERBIJU DELLA UČKA’

Utakmice protiv Rijeke su uvijek 'divlje i lude'

0
Lovor Majkić s trenerom Tihomirom Bulatom na zadnjem gostovanju u Rijeci (foto: Istra 1961)
Lovor Majkić s trenerom Tihomirom Bulatom na zadnjem gostovanju u Rijeci (foto: Istra 1961)

Gostovanja u Rijeci nisu dosad bila baš sretno mjesto za ‘zeleno-žute’. Često se događalo da je istarska momčad već na Učki gubila svaku nadu u bod(ove) protiv momčadi koja posljednjih desetak godina zauzima mjesto u samom vrhu hrvatskog nogometa. 

Iznimka je bila sezona 2022/23 kada je Istra s Garcinijom momčadi koja je postigla povijesni rezultat minimalno slavila protiv slabašne ‘Nevere s Kvarnera’ i bilo je tad: Sad ili nikad.

Iako je tek početak sezone Istrin današnji domaćin nije baš najbolje krenuo u sezonu, zbog čega je ‘glavom platio’ trener Željko Sopić. Nisu u riječkim redovima bili problematični rezultati koliko očito neke druge stvari no poraz od Elfsborga u četvrtak pokazao je kako riječki brod lagano ‘propušta vodu’ i kako bi jedna inspirirana momčad agresivnog Paola Tramezzanija mogla iskoristiti trenutak.

- Pripremamo se kao i za sve ostale utakmice iako ‘Derbi della Učka’ ima neku svoju posebnu važnost. Svjesni smo toga u ekipi, ali mi imamo svoj put, postaviti ćemo se kao protiv svakog protivnika te ukoliko ‘u glavi’ budemo dali sve od sebe vjerujem da ih možemo pobijediti. Gledali smo prognozu da bi vrijeme moglo biti kao protiv Dinama no teren na Rujevici je i tako brz pa neće biti neke velike razlike barem što se igre tiče, kaže o večerašnjem susretu vratar Lovro Majkić koji će najvjerojatnije kao kapetan povesti ‘zeleno-žute’ na travnjak Rujevice.

 

Istrijani ni u ovom susretu gotovo sigurno neće odustajati od visokog presinga. Najavio je to na konferenciji za novinare i strateg istarske momčadi no ta hrabra igra protiv jakih momčadi ostavlja i podosta prostora što je vidjelo u prvom kolu na Maksimiru. Prošle godine sa puno opreznijom igrom Istrijani nisu dobro prolazili na Rujevici.

- Godinu dana prije toga smo ih pobijedili pa to poslije nije ništa značilo. Idemo ispočetka, ovo je neka nova prilika. Imamo četiri šanse protiv njih vratiti im za sve i meni je svakako to novi motiv da u ovoj sezoni pokušamo preokrenuti negativne brojke koje imamo s njima, dodao je Majkić. 

Gosti su večeras u boljem psihološkom momentu. Dolaze na Rujevicu nakon pobjede nad Goricom rasterećeni pritiska da se ‘pod obavezno’ moraju uzeti bod(ovi). 

- Nije dobro da nas povuče ta pozivita i da pričamo kako su oni u nešto lošijoj situaciji, ali nadam se da će nam biti malo lakše, da ćemo biti opušteniji i vjerujem lakše igrati. Tek je početak sezone i dobar rezultat u matematičkom smislu nam neće puno značiti, no mentalno bi to svakako bio dobar poticaj jer s time možemo pokazati i drugima da možemo pobijediti i u težim utakmicama. S druge strane mislim da ovo nije njihovo pravo lice, jer su se i pretprošle godine nakon lošeg starta vratili na vodeće pozicije. Nikako ne treba umanjivati njihove kvalitete jer se radi o stvarno dobroj momčadi i sigurno nam neće biti lakše nego ranije, kaže o tom segmentu pripreme istarski čuvar mreže.

Upravo je Majkić upravo na riječkom terenu znao pružati neke od svojih najboljih partija. Nikako ne možemo zaboraviti dvije obrane jedanaesteraca pred nekoliko sezona nakon što je sudac Fran Jović ponavljao penale dok Riječani nisu zabili.

- Te utakmice protiv njih su uvijek ‘divlje i lude’ u kojima se dogodi mnogo šansi na obje strane tako da moram biti na sto posto i na pomoć momčadi. Nadam se da ću imati što manje posla no ukoliko zatreba dat ću sve od sebe, zaključuje Majkić.

Susret Rijeke i Istre 1961 na Rujevici igra se večeras s početkom u 21 sat, a sudi ga Toni Dadić iz Zagreba, s pomoćnicima Ivanom Mihaljem iz Velike Gorice i Antom Marićem iz Zagreba.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa