POREČANI DOMINANTNI NA ŠARAJI

Superkup je natjecanje u kojem uvijek pobjeđuje Jadran

0
Nogometaši Jadran Poreča, pobjednici istarskog Superkupa (foto: S. Žulić)
Nogometaši Jadran Poreča, pobjednici istarskog Superkupa (foto: S. Žulić)

Tvrdnja iz naslova točna je tek posljednje tri godine, upozorava nas Paolo Prodan pedantni statističar iz Nogometnog Saveza Istarske županije koji je kapetanu porečke momčadi Oliveru Sumiću uručio pehar za novi naslov u istarskom Superkupu. Razlog takve dominacije porečke momčadi leži u činjenici kako su pobjednici istarskog Kupa već sezonama ipak prejaki za prvake Prve županijske nogometne lige. No, bez obzira na nesrazmjer u kvaliteti protivnika treba pohvaliti županijski savez što se i na takav način na početku sezone pokušava dati dodatnu draž istarskim natjecanjima. 

Dominacija porečkih ‘nebesko plavih’ bila je očita od prve minute, iako su i domaćini imali nekoliko lijepih prilika. Već u drugoj minuti Mate Ivetić je bio u odličnoj šansi, no dojam je da bi više napravio da je učinio potez više, od prebrzog udarca. Isti igrač ponovno je opasan u 14. minuti no njegov udarac glavom ide zamalo preko gola.  

 

‘Evo ga na, dobar je!’ dovikivali su domaći kibici na dobre poteze bijelih sa Šaraje. ‘A gdje nam je Mamba?’ primijetit će gostujući navijači. Na tribinama ližnjanskog stadiona očekivali smo možda malo više gledatelja, no još uvijek jako sunce i činjenica da je Ližnjan po statistikama općina sa najvećim rastom turizma u Istri, opravdavaju posjet od oko stotinjak gledatelja. Čak su zbog poslovnih obveza na klupi domaćina sjedila samo dva igrača. 

‘Biži! Ne zgubi! Uzmi je! Vrajža bala’ vikali su domaći netom prije nego se u 22. minuti kapetan gostiju Sumić izborio za jednu gotovo izgubljenu loptu, a nakon ubačaja pred domaći gol Ivetić u padu glavom načinje mrežu Ližnjana. Prijetio je Sumić, koji je sa svoje standardne bekovske pozicije prebačen u špicu napada, i u 31. minuti no njegov udarac odlazi preko gola. 

U posljednjoj minuti prvoga dijela Michel Bobić je uklizavanjem s leđa spriječio čisti gol Sumića, a minutu kasnije ližnjanski vratar Danijel Percan odličnom intervencijom brani udarac Ivetića. No nakon tog kornera i ubačaja Ivetića Toni Tošić glavom trese Percanovu mrežu, a sudac susreta Petar Pejkunović šalje igrače na odmor.

Po povratku s odmora Porečani su svoj treći pogodak postigli u 50. minuti kada je Filip Šverko lijepo ‘izvozao’ ližnjansku obranu, a nakon njegovog udarca u domaći blok lopta dolazi do Sumića koji s lakoćom posprema loptu u mrežu.

Najbolju šansu domaći su imali u 61. minuti kada je Mauro Čude izašao sam pred vratara Filipa Marića no novi porečki vratar odlično intervenira, a odbijenu loptu Hisa Ramadani šalje preko gola.

‘Vrajže slabo!’ vikali su domaći navijači u 72. minuti nakon što je u odličnoj šansi bio Marko Kontošić, a Marić ponovno na mjestu. Sve u svemu solidna nogometna predstava koja je domaćinima poslužila da testiraju svoje mogućnosti u višem razredu natjecanja, s obzirom da će se od jeseni natjecati u Četvrtoj nogometnoj ligi - središte Rijeka. A i načelnik Marko Ravnić otkrio nam je kako Općina LIžnjan ima velike planove za svoju Šaraju, pa bi u doglednom vremenu mogli uživati u nogometnim predstavama na još ljepšem ližnjanskom sportskom kompleksu.

Ližnjan - Jadran Poreč 0:3 (0:2)

LIŽNJAN - Igralište Šaraja. Gledatelja 100. Sudac: Pejkunović (Kožljak). Pomoćnici: Taranić (Pula) i Gubeljić (Labin). Strijelci: 0:1 Ivetić (20), 0:2 Tošić (45+1), 0:3 Sumić (49). Žuti karton: Sumić (70.)

LIŽNJAN: Percan, Popović, Ramadani, Čude, Kontošić, Adžić (od 80. Ljubas), Licardo, Bobić, Radović, Beriša, Macan (od 55. Zohil)

JADRAN POREČ: Marić, Tošić, Bernobić (od 75. Lilić), Mikloš (od 46. Al Tharwan), Ivetić (od 75. Kodrnja), Matteoni, Sumić (od 82. Buljan), Mendiković (od 82. Jovičević), Šverko (od 65. Krasniqi), Stošić, Radman

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa