Mogu li ‘zeleno-žuti’ iznenaditi grogiranu Rijeku?

'Kad se samo braniš, osjeti se i strah, a sutra ne želim da se ičega bojimo'

0
Paolo Tramezzani, trener Istre 1961 (foto: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani, trener Istre 1961 (foto: Milivoj Mijošek)

Posljednja događanja na Rujevici, smjena trenera i poraz u Švedskoj u europskim natjecanjima, značajno su narušili atmosferu kod sutrašnjeg domaćina uoči Derbija ‘della Učka’ koji se odigrava u nedjelju s početkom u 21 sat na riječkom stadionu. Prilika je istarskim nogometašima da drugi puta u svojoj povijesti pokušaju svladati protivnika, koji im na gostovanjima dosad nije pružao puno razloga za zadovoljstvo.

- Iza nas je bitan tjedan u kojem smo kvalitetno odradili treninge i puno radili. Pripremali smo se jednako kao što se pripremamo za svaku utakmicu, a danas je pred nama posljednji trening. Što reći o Rijeci, stvarno jak tim, jako lijep stadion, znamo dobro našeg sutrašnjeg protivnika, rekoa je uoči ovog susreta Paolo Tramezzani, koji  u oba susreta na Rujevici kao trener Hajduka ne zna za poraz. 

- Igrat ćemo agresivno. Kad se samo braniš, osjeti se i strah, a sutra ne želim da se ičega bojimo, idemo hrabro, igrat ćemo sa srcem. Mogu reći da se veselim povratku na Rujevicu, jedva čekam utakmicu sutra. Jako su dobar tim i volim igrati protiv Rijeke. Moramo biti spremni, odigrati jako svih 90 minuta i preslikati sve ono dobro što radimo na treninzima, poručio je trener Tramezzani.

 

Probleme u Rijeci i činjenicu da su pred samo dva dana odigrali utakmicu na drugom kraju Europe Istrin strateg ne vidi kao prednost, jer, kako kaže svaka utakmica ima svoju važnost i značenje.

Neobično je da su domaćini već jutros zatvorili prodaju karata za gostujući kavez, čak dva dana uoči susreta. Tako da će, prema prodanim kartama, ‘zeleno-žute’ u Rijeci bodriti stotinjak njezinih navijača. Inače, tjedan dana prije nego što je uobičajeno u prodaju su puštene karte za utakmicu protiv Hajduka. ‘Majstor s mora’ ima veliki broj poklonika na istarskom poluotoku te će unatoč lošijim rezultatima u posljednje vrijeme Istrinih gostiju iduće nedjelje stadion zasigurno biti dobro popunjen.

Iz kluba su reagirali na česte prozivke i pisanja po sportskim forumima kako se umanjuje stvaran broj gledatelja na utakmicama, objašnjavajući kako je broj stvaran što je potvrdila i policija u svojim izvješćima. Na prošlotjednoj premijeri na Aldo Drosini je bilo prisutno nešto više od dvije tisuće ljudi, dok je dojam mnogih kako je broj bio znatno veći. Kažu kako im nije u interesu umanjivati brojke jer s time ništa ne dobivaju. 

Ove sezone promijenjen je sustav kontrole ulaznica i nabavljen moderniji. Kako kažu iz kluba, sustav kontrole ulaznica i ulaza izbrojao je sve ljude koji su prisustvovali utakmici, osim pet minuta prekida oko 20 sati, kada je zbog paljenja agregata bio izvan funkcije, no u to kratko vrijeme ulaz nije bio moguć.

Na zapadnoj tribini je tako prema službenim brojačima na utakmici protiv Gorice bilo 1.584 gledatelja, u VIP prostoru 88 posjetitelja, a na sjevernoj tribini 397 Istrinih navijača.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa