je li ljeto u istri doista gotovo?

Svi pričaju o nevremenu koje dolazi, ali ne i o onome što slijedi odmah nakon toga

0
Nema brige, ljeto će još potrajati
Nema brige, ljeto će još potrajati

Ne, ljeto neće završiti s pogoršanjem vremena koje se očekuje u nedjelju i ponedjeljak. 

Kako najavljuje Istramet, vrlo brzo vratit će se visoke temperature. 

"Dugotrajni toplinski val uskoro će prekinuti hladna fronta, međutim temperature zraka jedva da će se kraće vrijeme sniziti u okvire prosječnih za doba godine, stoga možemo reći kako se vruće ljeto ne predaje", piše Istramet ovih dana i najvljuje da glavnina pogoršanja stiže u noći na ponedjeljak.

 

"Tada slijedi prodor hladnijeg i vlažnog zraka s Atlantika na pregrijanu zračnu masu, što će zasigurno rezultirati jakim lokalnim olujama. Oko Genovskog zaljeva pritom će se razviti ciklona koja će i tijekom ponedjeljka podržavati vrlo nestabilno vrijeme u našem dijelu regije, a tijekom utorka i u južnim predjelima, gdje također može biti jakih nevremena. Iako će se temperature zraka privremeno sniziti, već sredinom tjedna opet ćemo pisati o vrućem vremenu, a iznadprosječno toplo zadržat će se vjerojatno do kraja mjeseca. Ipak, pojava toplinskih ekstrema i temperatura blizu 40 °C više nije izgledna, dok će noći na svu sreću biti ugodnije", piše Istramet. 

Prema njihovoj desetodnevnoj prognozi za Pulu, primjerice, već od utorka se očekuje sunčano vrijeme koje bi trebalo trajati danima, uključujući rast temperature na preko 30 stupnjeva. 

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa