‘LABUDICE’ SE PRIPREMAJU ZA NOVU PRVOLIGAŠKU SEZONU

Diego Datos: Situacija nije alarmantna. Bit ćemo konkurentni kao i lani

0
Diego Datos, trener Rudara (foto: ŽRK Rudar)
Diego Datos, trener Rudara (foto: ŽRK Rudar)

Sredina ljetnih raspusta već je tradicionalno vrijeme kako sa svojim obvezama počinju ekipe u najvišim rangovima nacionalnih takmičenja. Tako ni labinske rukometašice nisu iznimka, koje očekuje druga sezona u najjačem rukometnom razredu, s obzirom da se zna kako novo prvenstvo kreće prvog vikenda u rujnu, kada će im u goste stići djevojke iz Bjelovara. ‘Labudice’ treniraju svaki dan osim nedjelje, a za razliku od prošlih godina čak su i obveze na poslovima u turizmu uspjele uskladiti s rasporedom treninga. 

- Ždrijeb i nije loš s obzirom da na početku imamo susrete s ekipama koje su prošle godine bile u sredini ljestvice. Do sredine polusezone uspjeti ćemo ‘snimiti’ i novake u ligi, što bi nam također moglo ići na ruku. Sustav natjecanja je takav da smo gotovo već do 17. studenoga i ponovno krećemo odmah iza nove godine. Mnoge ekipe su značajno promijenile svoje sastave tako da će nam biti velika većina biti nepoznanica. No nisam se bojao lani te je tako i ove godine. Sigurno je kako u ligi imamo dvije lošije ekipe koje su glavne kandidatkinje za ispadanje, dok će za tu treću poziciju iz koje se ide u niži rang biti grčevita borba, kaže uoči nove sezone trener labinskih rukometašica Diego Datos

 

Klub je uoči početka priprema izvjestio kako veći broj prošlogodišnjih igračica u novoj sezoni neće nositi crni labinski dres. Uslijed većeg broja odlazaka i završetka karijere djevojaka koje su odradile prvu prvoligašku sezonu, moralo se posegnuti za pojačanjima. Za sada su kadar pojačale tri vrsne igračice s prvoligaškim iskustvom.

- Pa situacija nije toliko alarmanta koliko se prikazuje. Za određen igračice znalo se da odlaze i sukladno tome doveli smo zamjene za koje smatramo da kvalitetom mogu nadomjestiti odlaske. Nekoliko djevojaka nastavlja svoje školovanje izvan Labina, dok su neke još lani najavlie kako će im to biti zadnja sezona. Bez obzira na to smatram da ćemo imati konkurentnu ekipu, iako je teško uspoređivati s prošlogodišnjim sastavom s obzirom da igračice koje su došle igraju drugačiji tip rukometa od djevojaka koje su nas napustile. Ne vjerujem da ćemo se još pojačavati, osim što radimo na dovođenju još jedne vratarke, što bi trebalo biti ubrzo realizirano. Mislim da mogu slobodno najaviti borbu kao i lani. Možda nam je roster malo manji, ali smatram da osim toga ne bi smjelo biti većih iznenađenja, kaže nam trener Diego Datos. 

U redove Labinjanki tako su stigle Renee Posavac, koja igra na poziciji pivota, a stigla je iz Zrinski iz Čakovca. Dvije sezone branila je i boje zagrebačke Lokomotive. Jana Markulinčić igra na poziciji desnog krila, a prošlu sezonu odradila je u riječkom Zametu, dok je Sara Krizmanić pristigla iz Bjelovara i igra na vanjskim pozicijama. Od iskusnijih igračica među ‘labudicama’ više nema vratarke Andree Pavić te Nataše Miočinović, Doris Belušić i Natali Zahtila.

- Pozicijski se možemo pohvaliti iskusnom vanjskom linijom i svakako pivotima. Možda malo ‘šepamo’ na lijevom krilu te do povratka Matee Peršić sav će tere na desnom krilu pasti na novopridošlu Markulinčić. U rad prve momčadi priključili smo i nekoliko mladih igračica. U ovom trenutku Prva liga je za njih prevelik zalogaj, no želimo da osjete malo jači rad i u pokojoj utakmici dobiju određenu minutažu i počnu skupljati prvoligaško iskustvo, dodaje Datos.

U ovom pripremnom razdoblju labinske rukometašice očekuju i tri pripremne utakmice. Prva je na rasporedu ove subote kada će u Rijeci odmjeriti snage s austrijskim prvoligašicama Asendorf, dok termini utakmica s Opatijom i Murvicom još nisu definirani.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa