BIO JE ZA VODSTVO 1:0

Evo što je sudačka komisija rekla o jedanaestercu Istre 1961 protiv Gorice

0
Detalj sa susreta Istre 1961 i Gorice (foto: Milivoj Mijošek)
Detalj sa susreta Istre 1961 i Gorice (foto: Milivoj Mijošek)

Praksa Sudačke komisije HNS-a  da službeno komentiraju sporne događaje koji su se dogodili na prvenstvenim utakmicama nakon kraćeg prekida nastavila se i ove sezone, pa su tako članovi Komisije dali svoj 'pravorijek' i o dvojbenim situacijama iz drugog kola Hrvatske nogometne lige koje je održano protekloga vikenda. Podsjetimo, ovaj je način komentiranja sudačkih odluka bio uobičajen do pojave tzv. afere 'VARleaks' kada su u javnost procurile snimke iz VAR sobe u kojima se mogao čuti komentar sudaca koji su sjedili uz ekrane u VAR sobi te sudaca na terenu.

U susretu Istre 1961 i Gorice sudac utakmice Ante Terzić je u 67. minuti propustio je suditi jedanaesterac za Istru, nakon duela gostujućeg kapetana Jurice Pršira s Istrinim napadačem Giorgijem Gaguom. No, nakon poziva iz VAR sobe i pregleda snimke promijenio je odluku te pokazao na bijelu točku, s koje je precizan bio Dario Marešić za vodstvo 'zeleno-žutih' od 1:0.

 

'U kaznenom prostoru, gostujući branič udario je lijevu nogu napadača bez mogućnosti igranja loptom. S obzirom da branič niti u jednom trenutku nije igrao loptom niti ju je dodirnuo, sudac koji je bio u dobroj poziciji trebao je dosuditi kazneni udarac. Prema našim smjernicama, VAR je intervenirao i predložio sucu pregled incidenta. Nakon kratkog pregleda, sudac je ispravno dosudio kazneni udarac', stoji u analizi te situacije od strane Sudačke komisije HNS-a.

Podsjetimo, Istrini nogometaši utakmicu su dobili rezultatom 2:1 te upisali premijernu pobjedu u ovoj sezoni HNL-a te nakon 2. kola zauzimaju peto mjesto prvenstvene ljestvice. Zanimljivo je da je najljepšim pogotkom kola proglašen onaj Oleksandra Petrusenka, dok je najbolju obranu imao Lovro Majkić, kada je u 31. minuti bravuroznom intervencijom spriječio Goricu da dođe u vodstvo.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa