BRDSKE AUTO UTRKE

Istarski automobilisti slavili na brdskoj utrci u Bosni i Hercegovini

0
Pulski automobilist Saša Radola (foto: Facebook)
Pulski automobilist Saša Radola (foto: Facebook)

Popularna ‘Krajiška zmija’ pored Cazina, jedna od najprestižnijih brdskih auto-trka u Bosni i Hercegovini ugostila je ove godine šestu stanicu Prvenstva Hrvatske brdskih auto utrka. Zanimljivo je kako se u ovoj sezoni ne vozi prvenstvo susjedne države, pa su na ovoj utrci nastupili vozači iz šest zemalja, koji su se osim hrvatskog prvenstva borili i za bodove natjecanja u Centralnoj Europskoj zoni. Među 64 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, Slovačke i Crne Gore, a među njima su bila i četiri istarska automobilista. 

 

Lupoglavac Nino Andrejević slavio je u konkurenciji grupe 2 sa svojim fiat puntom i vremenom dviju vožnji od 4:48.556 minute što mu je bilo dovoljno i za četvrto mjesto ukupnog poretka među tvorničkim automobilima. Puljanin Saša Radola nastupio je u hondi civic type r i pobijedio u poretku grupe 5, s 1,767 slabijim vremenom od Andrejevića što mu je bilo dovoljno i za peto mjesto ukupnog poretka hrvatskog prvenstva. Radola se tako nakon šest natjecanja nalazi na šestoj poziciji u ukupnom poretku kategorije I, dok je Andrejević zadržao visoko četvrto mjesto. 

Sandi Peteh (Istra Racing team) u Hondi Civic 1.6 zauzeo je prvo mjesto grupe 6, te ostvario 13. vrijeme hrvatskog poretka. U konkurenciji povijesnih vozila nastupio je Sandro Poldrugovac (Buzet Autosport) te na kraju zauzeo šesto mjesto ukupnom poretka, koji se bodovao za nacionalno prvenstvo. U ukupnom poretku slavio je Mađar Laszlo Szasz u formuli Reynard 2KLZY Tec i vremenom dviju vožnji od 4:11.953, dok je među vozačima tvorničkih automobila najbrži bio Zagrepčanin Dejan Dimitrijević u Seat Leonu 3.2.

Brdsko prvenstvo nastavlja se početkom rujna na utrci Europskog prvenstva u slovenskoj Ilirskoj Bistrici, a nastavlja se na natjecanju najboljih europskih automobilista u Buzetu 15. rujna.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa