NOVIGRAĐANIN NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Cernogorzu ‘odletjela’ dva goluba, ali san o medalji još je itekako živ

0
Giovanni Cernogoraz na kvalifikacijama Olimpijskih igara (foto: HSS)
Giovanni Cernogoraz na kvalifikacijama Olimpijskih igara (foto: HSS)

Novigradski strijelac Giovanni Cernogoraz, može biti zadovoljan odličnim nastupom u drugom dijelu kvalifikacija gdje je uspio osigurati dobru poziciju pred daljnji krug natjecanja olimpijskog turnira u gađanju letećih meta, discipline trap. Natjecatelji su danas odradili tri od predviđenih pet serija te će u utorak ujutro najbolji i najtrofejniji istarski strijelac pucati u nastavku kvalifikacijskog nadmetanja te pokušati osigurati poslijepodnevno finale.

Prvo kvalifikacijsko natjecanje Giovanni nije počeo na najbolji način. U prvih 12 metaka čak mu se u dva navrata zatresla ruka već u prvoj seriji, što se na ovoj vrhunskoj razini na kraju ipak pokazalo više nego dovoljnim za prolazak u naredni krug natjecanja.

 

U prvoj grupi pucanja prve serije peti Cernogorzev metak nije uspio pogoditi leteću metu, u drugoj grupi od pet metaka uspijeva pogoditi sve mete, da bi potom u trećoj grupi ponovno bio neprecizan kod drugog gađanja. Nakon prve serije nije to izgledalo nimalo dobro i Cernogoraz je završio taj dio natjecanja na 20. mjestu.

No, Novigrađanin je bio sjajan u posljednje dvije grupe te naredne dvije serije gdje se sa 38 uzastopnih pogodaka popeo na deseto mjesto i prag ulaska u finale.

Mirna ruka pratila je Cernogorza i u trećoj seriji gdje je pogodio svih 25 meta, nakon koje se primaknuo na visoko treće mjesto ukupnog poretka kvalifikacija sa ukupno 73 pogotka od 75 mogućih. Nakon prvog dana, na olimpijskoj streljani u gradu Chateurouxu, 250 kilometara od Pariza, samo su dvojica strijelaca imala po jedan promašaj, Šveđanin Rickard Levin-Andersson i Australac James Willet, dok nepogrešivih nije bilo. Samo će šest najboljih strijelaca nakon kvalifikacijskih borbi osigurati finale, koje je na rasporedu u utorak iza 15.30 sati.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa