Savjeti trgovine Gmoto

Ne zanemarite ova tri pravila na motociklističkom izletu

0

Započinjete svoju avanturu s motociklom ili razmišljate o tome kako poboljšati svoje vozačke vještine na dva kotača? Evo tri najvažnija pravila koja vrijedi zapamtiti prije nego što krenete na put

1 pravilo – Savršeno tehničko stanje motocikla

Kako bi vaše putovanje bilo sigurno, udobno i uzbudljivo, motocikl mora biti u savršenom tehničkom stanju. Svi elementi, kao što su kočnicemotorovjes i sustav goriva, moraju besprijekorno raditi. Zanemarivanje bilo kojeg od tih aspekata može završiti potrebom za pozivanjem pomoći na cesti, skupim popravcima, pa čak i ozbiljnom nesrećom. Prije svakog putovanja provjerite jesu li svi dijelovi vašeg motocikla potpuno ispravni. Redoviti pregledi, pravovremena zamjena tekućina i popravak svih kvarova ključni su za održavanje motocikla u izvrsnom stanju. Motociklistička trgovina Gmoto, koja nudi više od 2 000 000 dijelova i dodataka za motocikle više od 150 marki, može vam pomoći održati vaš motocikl u najboljem stanju. Tamo ćete pronaći brtve, eksploatacijske tekućine, lance, svjećice, kočione pločice i mnoge druge potrebne elemente.

2 pravilo – Prikladne gume

Odabir odgovarajućih guma ključan je za vašu sigurnost i udobnost vožnje. Ako planirate vožnju po terenu, obratite pažnju na namjenu guma – proizvođači određuju vrstu terena na kojem guma osigurava maksimalno prianjanje. Drugi model odabrat ćete za vožnju po stijenama i tvrdim površinama, a drugi za vožnju po gustome pijesku i blatu. Neodgovarajuće gume za teren mogu rezultirati blokiranjem profila, nedostatkom prianjanja i klizanjem kotača, što može biti opasno. Slično je i s gumama za cestovne motocikle. Prilikom odabira cestovnih guma, obratite pažnju na brzinu, indeks nosivosti te sposobnost profila da uklanja vodu. Svaki od ovih čimbenika ima veliki značaj, posebno tijekom vožnje po kiši. U brzim motociklima nema mjesta za slabe gume koje ne mogu izdržati dinamičnu vožnju i velika opterećenja. Motociklističke gume – kako terenske, tako i cestovne – možete pronaći u motociklističkoj trgovini Gmoto. Najbolji proizvođači (m.in. Pirelli, Michelin, Dunlop, Continental, Metzeler ili Bridgestone) te široka ponuda dimenzija omogućit će vam da odaberete gume idealne za vaš motocikl i vaš stil vožnje.

3 pravilo – Udobna i sigurna odjeća

Bez obzira na to idete li na kratki izlet izvan grada ili putujete na posao, važno je imati punu zaštitnu opremu. Kvalitetna kaciga te certificirane hlačejaknarukavice čizme osnova su sigurnosti na cesti. Čak i pad pri maloj brzini može uzrokovati ozbiljne ozljede koje vam mogu onemogućiti vožnju na dugo vrijeme. Prilikom odabira zaštitne opreme, provjerite zadovoljava li odgovarajuće sigurnosne norme koje vrijede u vašoj zemlji. Tako ćete biti sigurni da je proizvod pravilno testiran i provjeren u pogledu zaštite. Obratite pažnju na materijal (vanjski materijal trebao bi imati visoku otpornost na habanje), zaštite i šavove. Odgovarajuća zaštitna oprema zaštitit će vas u slučaju pada i omogućiti vam nastavak vožnje.

Zapamtite ova tri pravila prije svakog putovanja motociklom. Tako će vaši izleti biti ne samo ugodni, nego prije svega sigurni.

Pridružite se milijunima koji su odabrali Gmoto.hr! Uvjerite se zašto nam vrijedi vjerovati!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa