tanja miličić:

'Pri potpisivanju ugovora s Vinartom nije bilo pogodovanja, čak naprotiv'

0
Foto: Saša Miljević/Pixsell
Foto: Saša Miljević/Pixsell

O slučaju pulskog Vinskog grada danas se kratko oglasila ravnateljica Pulskog filmskog festivala Tanja Miličić.

Podsjetimo, protiv nje je jedan građanin (podaci poznati redakciji) podigao kaznenu prijavu jer smatra da je zloupotrijebila položaj i ovlasti, odnosno pogodovala organizatoru Vinskog grada, tvrtki Vinart iz Zagreba.

O tome je Istarski.hr izvještavao ovdje.

 

Tanja Miličić nam je danas odgovorila da nije zaboravila na pitanja koja smo joj poslali.

"Iz vašeg medija sam saznala da je protiv mene podignuta kaznena prijava te sam, nakon konzultacija s odvjetnicom, odlučila da ne bih dodatno javno komentirala predmetnu suradnju s Vinart d.o.o. nego prepustila nadležnim službama da odrade svoj posao.

Jedino što mogu istaknuti je da pri potpisivanju sponzorskog ugovora s Vinart d.o.o. nije bilo pogodovanja, čak naprotiv. U javnom pozivu iz 2022. godine organizatori potencijalne manifestacije u Titovom parku nisu imali nikakve financijske ili druge sponzorske obveze prema JU PFF, dok je rezultat naše trogodišnje suradnje s Vinart d.o.o.  sponzorstvo u novcu i naravi. JU PFF ne raspisuje javni poziv za sponzorstvo, već sa zainteresiranim strankama dogovara direktnu suradnju", istaknula je Miličić, kojoj smo prošli tjedan uputili sljedeći dopis:

"Tragom dodatnih informacija na koje nam je ukazao jedan čitatelj, a nakon objave teksta o Vinskom gradu, molim da mi odgovorite na sljedeća pitanja:

1. Je li bio raspisan javni natječaj za organizaciju Vinskog grada 2023., 2024. i 2025.?

2. Ako nije, zašto nije ?

3. Zašto su uvjeti organizacije Vinskog grada 2023., 2024. i 2025. nepovoljniji za Pulski filmski festival u odnosu na uvjete koji su bili predviđeni natječajem za 2022., na način da je 2022., između ostalog, bilo predviđeno da troškove struje i Herculanee snosi organizator, a 2023., 2024. i 2025. Pulski filmski festival?"

 

 

Autor

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa