ODREĐEN RASPORED NOVE FUTSAL SEZONE

Puljani na svom parketu igraju regionalni, pa nacionalni derbi

0
Roberto Gozo više nije član 'zeleno-žute' svlačionice (foto: Goran Stanzl / PIXSELL)
Roberto Gozo više nije član 'zeleno-žute' svlačionice (foto: Goran Stanzl / PIXSELL)

Svjetsko prvenstvo u futsalu, koje se ove godine igra u Uzbekistanu odgodilo je početak prvenstva u nacionalnoj ligi i maksimalno skratilo zimsku pauzu, pa će se tako iznimno ove sezone i Nova godina ‘provesti’ u dvoranama, s obzirom da će prvi dio završiti 4. siječnja. Kako nastavak prvenstva slijedi već narednog vikenda vremena za odmor uopće neće biti.

Jedini istarski futsal prvoligaš Stanoinvest Futsal Pula tako će s pripremama za ovu neobičnu sezonu započeti početkom rujna kada bi prošlogodišnji pobjednici u kupu natjecanje u Superkupu koje se u Zagrebu održava 12. i 13. listopada dočekala u borbi za još jedan vrijedan trofej. U prostorijama HNS-a izvučeni su jučer i parovi nove ligaške sezone, a Pujanima je on donio sraz sa novajlijama u ligi ‘preko Učke’ momčadi Rijeke. Potom nakon gostovanja kod šibenske Crnice, na parketu dvorane 'Mate Parlov' u trećem kolu uslijediti će i veliki derbi s dvostrukim prvakom Dinamom. Prvenstvo kreće odmah tjedan dana nakon Superkupa, a svi poklonici pulskog malog nogometa svoje će pretplatne karte moći osigurati več od početka kolovoza.  

 

Puljani su tijekom ove ljetne pauze značajno promijenili svoje redove i tako na najbolji način  najavili kako se i u narednoj sezoni namjeravaju boriti za sva tri trofeja. Nakon što je redove ‘zeleno-žutih’ napustio vratar Roberto Gozo ekspresno je pronađena zamjena u vidu brazilskog vratara Kelwina Alexandera Schmitta, koji je bio dosadašnji vratar brazilskog prvoligaša Blumenau Futsala. Na bekovskim pozicijama Puljani su pojačani venezuelanskim reprezentativcem Jasonom Garcijom, koji stiže s posudbe iz španjolskog drugoligaša Ibize, dok je nominalno bio igrač europskog prvaka Palma Futsala. Treba napomenuti kako je Jason na širem popisu izbornika Venezuele za nadolazeće SP u Uzbekistanu čime će, najvjerojatnije biti četvrti pulski igrač na svjetskoj smotri. Iz Brazila je pristigao i 29-godišnji lijevi bek Wendell Pereira dos Santos, koji je prije dolaska na poluotok nastupa u portugalskom prvoligašu Leões Porto Salvo.

No, najveće ime ovog prijelaznog roka svakako je bilo dovođenje najboljeg igrača protekle sezone francuske lige, Stevea Bendalia. Vrhunski francuski desni bek, strijelac 22 pogotka u protekloj sezoni za svoj Nantes Metropole. Velika je stvar što je vodstvo pulskog kluba produžilo vjernost sa svojim stožernim domaćim igračima (Niko Vukmir, Manolo Bilić, Florijan Cindrić) pa će trener Alvaro Martinez na raspolaganju imati europski vrijedan igrački kadar. Vjerujemo stoga, kako ćemo u pulskim vitrinama ove godine vidjeti još novih trofeja.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa