ZAPOČELE PRIPREME 'KOVARA'

Sandi Dobrić: Nadam se manje stresnoj sezoni nego lani

0
Pripreme Labinjana na Vinežu (foto: NK Rudar)
Pripreme Labinjana na Vinežu (foto: NK Rudar)

Sinoć su nogometaši labinskog Rudara odradili 'prozivku', odnosno prvi trening priprema za nadolazeću sezonu Treće nogometne lige – Zapad na umjetnoj travi pomoćnog igrališta na Vinežu.  Prvom treningu odazvalo se čak 27 igrača, među kojima je veliki broj mladih, nadarenih juniora i kadeta. Odluka kluba na čelu sa stručnim stožerom o priključivanju 'mladih snaga', ponajviše leži u činjenici da od ove sezone ekipe 3. NL moraju započeti, ali i završiti sa 3 mlađa igrača (najveća promjena u Pravilniku), te će navedeno  omogućiti  puno  prostora za igru i dokazivanje mladim igračima.

 

Opravdano su sa prve prozivke izostali Anton Bilić zbog povrede, Antonio Načinović, Tino Licul i Adin Haličević zbog poslovnih obaveze, te Valentino Stepčić i Patrik Čenaj zbog privatnih obaveza. Prozivci su prisustvovali Sandi Dobrić, predsjednik kluba, Nedjeljko Josipović i Igor Šarin, članovi Izvršnog odbora kluba koji su posebno pozdravili mlade igrače Akademije, zaželjeli dobrodošlicu Ševku Okiću i Josielu Alevesu De Oliveiri poznatijem kao Jo te svima zaželjeli kvalitetno odrađene pripreme.

- S obzirom da prema novim pravilima moramo imati veći broj mlađih igrača, prvoj momčadi priključili smo perspektivne juniore i kadete, sa željom da se izbore za poziciju i pokušati 'iskočiti' u seniorskoj konkurenciji. Što se dva iskusna pojačanja tiče, sa Jo-om sam cijelo vrijeme bio u kontaktu i njegovo je obećanje bilo da kad se vrati da će nam se opet priključiti. Okić je 'naš' te smo s njima dvojicom, uz iskustvo u ekipi koje će svakako biti neophodno, ostvarili dvostruki dobitak, s obzirom da će biti priključeni radu u omladinskom pogonu. Prvenstvena želja u novoj sezoni je da bude manje stresna od prethodne, sa željom sda razvijemo što više naših mladih igrača. Nadam se da s ovakvim pristupom možemo biti u sredini tablice, rekao je predsjednik Rudara Sandi Dobrić. 

Dogovorene su sve prijateljske utakmice do početka prvenstva pa je nakon uvodnih treninga prva prijateljska planirana  u srijedu, 31. srpnja u Labinu s Uljanikom, tri dana kasnije sa Medulinom u Labinu, a u srijedu, 7. kolovoza Kovari dočekuju na Gradskom stadionu juniore NK Istre 1961. U  subotu 10.kolovoza, naši dečki dočekuju Ližnjance, a peta pripremna utakmica zakazana je u Rovinju protiv istoimenog trećeligaša, da bi tri dana kasnije  na Gradskom stadionu u Labinu dočekali nogometaše Buja. Generalka pred prvenstvena nadmetanja planirana je za subotu, 24. kolovoza u Pazinu sa nogometašima Pazinke.

Autor

Siniša Žulić

Siniša Žulić

sport@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa