MALO RIMSKO ČEKALIŠTE

TOGA IMA SAMO U PULI Dok stojiš u redu za pivo, prođe ti koncert

0
S koncerta Thievery Corporation
S koncerta Thievery Corporation

Pulsko Malo rimsko kazalište u dane održavanja koncerata pretvara se u Malo rimsko čekalište. Tako je bilo i na subotnjem nastupu veličanstvenih Thievery Corporation. Elem, Rimsko čekalište, a ne kazalište. Jer, prije bi tu čovjek dočekao idući koncert nego stigao do tog jednog, jedinog šanka.

 

Lani sam, čekajući u redu, koji mi se učinio duuuug do Giardina, propustio pola sata Morcheebe. Na kraju bih, nervozan, te jedva dosanjane bire bio dao onoj novoj zadnjoj budali u redu, pored koje sam prolazio u povratku. Brižan.

To je želja, sinko, mislio sam: čekati do sutra i uprskati koncert benda koji si jedva dočekao vidjeti uživo, a sve zbog malo točene i puno pjene.

Ovoga puta nisam ni pokušavao misliti na cugu, jer sve je, što se čekanja tiče, bilo isto k'o lani. Čekalo se, uglavnom.

Bit će tako, kladim se, i dogodine. Teško da će domaćini doskočiti ovom problemu i drukčije se organizirati. A barem bi šank trebao biti dostupniji na ovakvim svirkama. Da se možeš okrijepiti i isprazniti mjehur - a da ne propustiš previše od spektakla, za koji nisi malo platio - to je sve što tražiš.

Ovdje, naravno, nije ništa bolje ni s kemijskim, očito slabo ili nikako održavanim WC-ima. Čekaš, čekaš, čekaš, malo se pomažeš laktima, čekaš… I, da skratimo, kad uđeš, toliko smrdi, da bi prije povratio nego pišao. Nije ni čudno da se publika snalazi urinirajući po zidinama.

Najbolje je, kad malo razmisliš, stati pokraj ekipe koja „dimi“ nešto što miriše malo drukčije od duhana. Ni ne moraš pušiti, dovoljno je biti blizu njih i već si mirniji, ni prostata se ne buni, guštaš u mjuzi i sve je okej…

Uglavnom, super je bio koncert. Thievery i Morcheeba ne mogu stati u istu rečenicu. Osim ako ne pišeš o šanku.

Autor

Igor Radić

Igor Radić

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa