Happy German Bagpipers

Puljani na markat uz vesele gajdaše. Svatko ih je fotkao (galerija i video)  

0
Veseli Nijemci kraj pulskog markata (Snimio: M. Mijošek)
Veseli Nijemci kraj pulskog markata (Snimio: M. Mijošek)

Puljanima su jutros, po ovoj nesnosnoj vrućini, vjetar u leđa, tamo kraj gradske tržnice, davali Nijemci koji, poput najboljih Škota, sviraju gajde. Zanimljiva kombinacija, priznat ćete. Lakši je svakako bio korak, bilo da se odlazilo u špeceraj, na marendu ili, manje lijepo, posao, uz zvuke narodnog puhačkog instrumenta i veseo ritam sijedog bradatog dobošara.

Happy German Bagpipers, kako se zove ovaj najneobičnijih njemački gajdaški show bend, privukao je pažnju prolaznika, među kojima je bilo i podosta onih koji nisu mogli odoljeti fotkati ekipu u živopisnim uniformama.

Fotkanje obavezno (Snimio: M. Mijošek)

Očito su u điru po Istri. Jer, na mrežnim stranicama koje najavljuju ljetna zbivanja čitamo, eto, da u srijedu, 17. srpnja, sviraju u Rapcu na rivi, a u nedjelju, 21. srpnja, u Bujama, na Titovom trgu.

Sastav, koji mahom čine mlađi članovi, etno zvuk gajdi kombinira sa sambom, rock’n rollom i brojnim show elementima. Osim diljem Njemčke, svirali su i u Hrvatskoj, Mađarskoj, Indiji te, naravno, mnogim škotskim gradovima. Pogledajte u video kako je bilo. (I. R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa