'zeleno-žuta' transfer bomba

Istrin veznjak potpisuje za klub iz Lige prvaka!

0
Oleksandr Petrusenko (FOTO: Milivoj Mijošek)
Oleksandr Petrusenko (FOTO: Milivoj Mijošek)

Utjecajni španjolski sportski dnevnik Mundo Deportivo donio je ekskluzivnu vijest kako bi dosadašnji veznjak Istre 1961 Oleksandr Petrusenko mogao postati novi član Girone, trećeplasirane momčadi u prošlogodišnjem najvišem rangu španjolskog nogometa La Ligi. Klub sa sjeveroistoka Katalonije, koji će se u nadolazećoj sezoni naći u ždrijebu kvalifikacija za Ligu prvaka tako će povećati svoju ukrajinsku obitelj, s obzirom da dres momčadi koja ima iste vlasnike kao i Manchester City već nose  Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk .

 

Petrusenko bi treneru Miguelu Ángelu Sánchezu Muñozu - Michelu trebao poslužiti kao zamjena za odlazak Aleixa Garcije u Bayer Leverkusen na poziciji veznog igrača. Mundo Deportivo konstatira kako je igrač od 26 godina nezapaženo prošao ‘ispod radara’ na tržištu velikih liga, no ne i hitu prošlogodišnjeg španjolskog prvenstva. Tijekom prošle sezone, Petrusenko je odigrao ukupno 30 utakmica i više od  dvije tisuće minuta, te upisao dvije asistencije u svojoj drugoj sezoni igrajući za ‘zeleno-žute’. Bio je reprezentativac u mlađim kategorijama ukrajinske reprezentacije, iako nije debitirao za seniorsku ekipu.
Karakteriziraju ga kao igrača defenzivnog profila, specijalistu u uklizavanjima i presijecanjima, sprječavanju protivničke progresije. Njegovih 1,81 metra visine ne čini ga posebno visokim, ali se ističe svojim fizičkim svojstvima. Točne brojke transfera još uvijek nisu poznate, ali se ne smatra jednom od većih klupskih investicija. Petrusenko bi mogao stići u Gironu krajem srpnja, kako bi se pridružio ostatku svojih suigrača i uključio u drugu fazu predsezonskih utakmica.

Nastup Gironaca u najelitnijem nogometnom natjecanju 'staroga kontinenta' iduće sezone bio je pod znakom upitnika zbog njihovih vlasničkih veza s engleskim nogometnim prvakom Manchester Cityem, no Tijelo za financijsku kontrolu UEFA-e pred desetak je dana potvrdilo kako nema zapreke za ova dva kluba da budu sudionici ovog njezinog natjecanja. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa