NAGRADILA GA OPĆINA

Medulin slavi svog pitomca. Vojnu EU-politiku ima u malom prstu

0
Luku Kirca (desno) primio je načelnik Medulina Ivan Kirac
Luku Kirca (desno) primio je načelnik Medulina Ivan Kirac

Luka Kirac, 23-godišnji student vojnog pomorstva iz Pomera, osvojio je prva mjesta na 7. Common Security and Defence Policy (CSDP) olimpijadi u Budimpešti. Najbolji je bio u poznavanju zajedničke sigurnosne i obrambene politike Europske unije te u kategoriji pisanja rada i obrane istoga na temu 'Military Developments of Armed Forces in the European Union Caused by the War in Ukraine'.

Tim povodom ovog kadeta nadnarednika Hrvatskog vojnog učilišta primio je, čestitavši mu na izvrsnim rezultatima, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac. Uručio mu je novčanu nagradu u iznosu od tisuću eura i prigodan poklon paket. „Općina Medulin uvijek će podržavati mlade, obrazovane i kvalitetne ljude, a veseli me činjenica da Luka želi usavršavanje nastaviti u Puli i vratiti se u rodni Pomer“, istaknuo je načelnik Kirac.

 

Luka Kirac kazao je da je oduvijek volio more, a upisom vojnog pomorstva spaja ljubav i znanost. Nakon usavršavanja u rodnom kraju, u istome bi se volio oprobati i u inozemstvu.

Inače, navedeno znanstveno natjecanje održavalo se od 1. do 5. srpnja. Domaćin je bilo Sveučilište javne službe “Ludovika” iz Mađarske, pokrovitelj European Security and Defence College iz Bruxellesa te mađarsko Ministarstvo obrane, a sve se odvijalo u sklopu mađarskog predsjedanja Europskom Unijom. Kadeti su se natjecali u tri kategorije: pisanje eseja, prezentiranje teme te pojedinačno i grupno natjecanje u znanju iz predmetne domene. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa