coworking centar

U Puli započela međunarodna konferencija o idejama budućnosti (galerija)

0
Profesor Sven Maričić / Sudionici konferencije (foto: Istarski.hr)
Profesor Sven Maričić / Sudionici konferencije (foto: Istarski.hr)

Međunarodna konferencija o novim tehnologijama, inovacijama, društvu i razvoju, u organizaciji Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Puli, otvorena je danas u pulskom Coworking centru. 

Cilj konferencije je potaknuti suradnju i inovacije u nekoliko znanstvenih disciplina. Veći dio današnjeg dana znanstvenici iz više država održat će istraživačke prezentacije i debate, kako uživo tako i putem video veze. 

 

Teme konferencije su, između ostalog, održivi razvoj putem tehnologije, industrija 4.0, budućnost rada, cybersigurnost, umjetna inteligencija... 

Uvodni dio konferencije održan je sinoć na kampusu druženjem i upoznavanjem, a danas će se sve do 16 sati održavati predavanja i prezentacije. Na popisu je tridesetak govornika, što uživo što online, što je vrlo velik broj s obzirom da je ovo prvo izdanje konferencije. 

Za srijedu, posljednji dan, predviđene su rasprave o spomenutim temama u ugodnom ambijentu Fratarskog otoka. 

Na današnjem otvaranju govorili su dekan Tehničkog fakulteta Marko Kršulja, Sven Maričić u ime organizacije, prorektor Sveučilišta u Puli Valter Boljunčić i predstavnica Županije Jessica Acquavita. (I. B.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa