Oživljena povijest Pule

Najesen se otvara hotel iz kojeg puca pogled ‘od milijun dolara’ (galerija)

0
Pogled prema marini Polesana i Pulskom zaljevu (Milivoj Mijošek)
Pogled prema marini Polesana i Pulskom zaljevu (Milivoj Mijošek)

Na zidovima soba oživljena povijest Pule, a s prozora pogled “od milijun dolara” i jedinstvene vizure grada, pulskog akvatorija, poluotoka Muzil i Velikog Brijuna. Izgradnja Heritage Hotela i Resorta Monumenti na sjevernoj obali Pulskog zaljeva ušla je u fazu završnih radova i opremanja, te bi tijekom ove jeseni trebao otvoriti svoja vrata prvim gostima.

Radi se o više od 18 tisuća kvadrata natkrivenog prostora uređenje kojeg je obuhvaćalo vrlo zahtjevnu sanaciju postojećih objekata i izgradnju jednog reprezentativnog novog koji se između postojećih ukopao za skoro dvije etaže kako bi se dobio prostor za sve potrebne sadržaje.
Od nekadašnjeg vojnog kompleksa tako je u potpunosti obnovljena tzv. zgrada broj 3, odnosno nekadašnja vojarna u kojoj se nalazi 58 soba veličine 33 kvadrata.

Uređena zgrada "broj 3"

Zgrada broj 2, na južnom dijelu resorta, u potpunosti je nova te se u njoj nalazi 40 soba veličine 44 kvadrata, te osam luksuznih apartmana, dok će u zgrada nekadašnje energane iz koje su se punile podmornice u narednoj fazi biti uređeni kongresni centar i shopping prostori.

Na sjevernom djelu već se uređuje plaža i manja zgrada u kojoj će se nuditi ugostiteljski sadržaji, na zapadnom dijelu atraktivno će se fontanom, parkom i ugostiteljskim sadržajima urediti prostor nekadašnjeg Časničkog vrta s pogledom na Brijune, dok se na središnjem dijelu kompleksa, ispod trga, nalazi podzemna garaža s 60 parkirnih mjesta. 

Baš kako će to činiti i gosti u glavnu zgradu ušli smo na prizemnoj etaži na kojoj se uređuje recepcija hotela i veliki lobi sa staklenim stijenama i pogledom iznutra koji daje dojam da je hotel doslovce uronjen u more. Kat ispod uređuju se moderna kuhinja i restoran, te nalazi zatvoreni bazen, a na etaži ispod razine mora smješten je wellnes.  

Novoizgrađena zgrada s recepcijom, restoranom, bazenom i wellnesom
Novoizgrađena zgrada u kojoj se nalaze recepcija, restoran, bazen i wellnes (Milivoj Mijošek)

Na višim katovima nalaze se sobe, svaka od njih jedinstvena po velikoj fotografiji koja prekriva zid i priča jednu priču iz povijesti Austrougarske Pule.

Budući da se hotel nalazi na poluotoku, svaka soba, bilo u novom ili renoviranom dijelu, ima pogled na more s jedinstvenom panoramom. Većina soba gleda prema Puli i cijelom zaljevu, uključujući marinu Polesanu, dok neke sobe pružaju pogled prema Brijunima i otvorenom moru. Sobe na stražnjoj strani hotela gledaju na gustu borovu šumu i morsku uvalu s plažom koja se nalazi iza hotela.

Hotelska plaža i zgrada "broj 5"

"Golim okom vidi se da smo jako puno posla već napravili, ali još nas dosta posla čeka do početka rada hotela. Podnijeli smo zahtjev za tehnički pregled objekta i polako idemo naprijed, te vjerujem da će prema planu do kraje ove godine sve biti spremno i za veliko otvaranje", kaže investitor Danko Končar.
U obilazak novoizgrađenog hotela povela nas je voditeljica projekta njegove izgradnje Barbarom Peruško iz tvrtke Coin Inženjering, a najzanimljivije detalje iz tog obilaska zabilježila je za vas kamera našeg Milivoja Mijošeka. (Milan Pavlović)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa