daruju muziku i smijeh

Poznati pulski dvojac razveselio korisnike Dnevnog centra (foto i video)

0
Foto: Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda
Foto: Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda

Školska godine završila je i u pulskom Dnevnom centru za rehabilitaciju na Verudi, a kakav bi to uspješni završetak bio da ga nisu obilježili sada već tradicionalnim druženjem s njihovim najdražim prijateljima Feručom Lazarićem i Dinom Popovićem na Valkanama.

Feručo je naš poznati i strastveni planinar koji se u društvu drugih planinara ističe po tome što je slijep. Svake godine Feručo ima pregršt novih priča s planine, a korisnici Centra uvijek rado slušaju čak i one stare koje on prepričava s jednakim žarom. Dino Popović Popka je mladi pulski glazbenik kojeg najbolje opisuje njegov optimistični duh i energija. Prijatelj je kojeg se često zna sresti na raznim koncertima i događajima, ali i u Rojcu gdje također uveseljava korisnike Udruge cerebralne paralize svojim živopisnim pričama i svirkama. Hvala im obojici, poručuju iz Centra, a izjavu smo dobili od korisnice Centra Sare Runko.

 

"Ne znam koji je od njih dvojice pozitivnijeg duha, baš su nam svima uljepšali tjedan. Mogla bih stalno slušati Feručove priče. Imam dojam da mu sljepoća uopće nije prepreka, već ga motivira da se dodatno trudi i ne odustane u ostvarenju svojih ideja. Fascinira me što je uvijek veseo, raspoložen za druženje i priču, uporan u svemu što radi. Ukratko, inspirira nas! On nas podsjeti da ponekad valja biti hrabar i okušati se u onome čega se malo bojimo. Nama, osobama s invaliditetom i različitim vrstama teškoća je jako važno da nas netko svako toliko podsjeti da smo sposobni za puno više nego što mislimo da možemo ili što drugi očekuju da možemo. Znamo svoje teškoće i prepreke, ali znamo i svoje mogućnosti", kaže nam Sara, a za kratak razgovor bila je raspoložena i korisnica Martina Šćira.

"Najzanimljivije mi je u cijeloj priči što se mnogi možemo poistovjetiti s Feručom, toliko je puno ostvario, a na samom početku njegovih avantura nitko nije vjerovao u njega. Smatrali su ga čudnim što mu uopće pada napamet da hoda po planinama. Puno nam znači njegovo društvo, ali vidim da je i njemu drago što ga smatramo dobrim prijateljem Centra. Rekla sam mu da ga očekujemo i sljedeće godine", poručuje Martina. (M.R.)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa