FERENCVAROS - ISTRA 1961 3:1

Puljani se pokazali u dobrom svjetlu protiv mađarskog prvaka

0
Tosin Kekinde i Hamza Jaganjac (FOTO: FC Ferencvaros)
Tosin Kekinde i Hamza Jaganjac (FOTO: FC Ferencvaros)

U svojoj prvoj pripremnoj utakmici uoči početka prvenstva nogometaši Istre poraženi su u susretu s mađarskim prvakom Ferencvarosom 3:1. U ljetnoj bazi najbolje mađarske nogometne momčadi, u austrijskom Lienzu, Puljani su pokazali dobar otpor nadmoćnijem protivniku.

Susret se igrao u četiri dijela po pola sata čime su oba trenera priliku mogla dati većem broju igrača, iako je kod Mađara uz 28 igrača u zapisniku još njih dvadesetak sjedilo na tribinama i čekalo trening po završetku utakmice. U prvih sat vremena trener Paolo Tramezzani igrao je s dva napadača (Filet i Jaganjac), dok je u drugih sat vremena kada je na travnjaku buila druga postava vratio već poznati Istrin sustav igre s Gaguom u špici te Fagom i Čuićem na krilima. 

Lagani povjetarac koji je puhao na stadionu uz rijeku Dravu opojasan Dolomitima pružao je prave uvjete za igru u kojoj su mađarski prvaci iskoristili dvije nepažnje pulske obrane te dok su na terenu stajale prve postave s dva zgoditka dokazali nadmoć. 

 

Pulski vratar Majkić bio je na mukama već u prvim sekundama susreta, no usprkos većinskoj terenskoj inicijativi zeleno-bijelih Istrina obrana se dobro držala. Nažalost, nakon jednog sudara u 19. minuti vratar Majkić morao je napustiti igru zbog ozljede, a Mađarima je to bila prilika da zamijene svoje primarne dresove rezervnom garniturom te se tako sa svojom dotad pretežito bijelom bojom ipak razlikuju od Puljana koji su nastupili u svojoj ‘kažun’ varijanti.

U 28. minuti slažu i Puljani dobru akciju pred golom kada Jaganjac petom ostavlja loptu za Fileta, a ovaj previše komplicira i na kraju ne uspijeva uputiti udarac. Deset minuta kasnije Filet je ipak uspio uputiti udarac nakon povratne lopte Ćalušića, no Ferencvarosov vratar to lako brani. 

U 42. minuti domaćini su povukli odličnu i brzu kontru pa je Marešić bio prisiljen srušiti Esitija, koji je pobjegao Ćalušiću i tako zaradio jedini žuti karton na susretu. Puljani su po prvi puta morali po loptu u mrežu u 50. minuti kada je neshvatljivo Kekinde potpuno sam primio loptu na nekih dvadesetak metara sjurio se u kazneni prostor te prizemnom loptom servirao Ben Romdhaneu lagan posao da s nekoliko metara pogodi nebranjenu Ćorićevu mrežu.

Pulski nogometaši prijete četiri minute kasniej, kada nakon ubačaja Lisice, Jaganjac puca glavom preko gola. Na isteku prvog sata igre i pred odlazak na odmor Ben Romdhane s centra gura u for Pešića koji je prebrz za pulsku obranu i vodstvo mađarskog prvaka je udvostručeno.

Druga postava Istre u nastavku je unijela malo živosti u napadačke akcije Puljana te preko Jovana Ivaniševića čiji je udarac mađarska obrana skrenula u vlastitu mrežu dolaze do smanjenja rezultata. No rezervna mađarska postava vraća stvari na svoje mjesto pogotkom Basseya, kojemu je akciju pripremio Traore, najzamijećeniji igrač na terenu u posljednjih tridesetak minuta. 

Pred svoj prvi susret u Ligi prvaka Mađari će odigrati još jednu pripremnu utakmicu i to protiv engleskog West Hama, dok Puljane u nedjelju u Kopru očekuje istoimeni slovenski prvoligaš. (S. Ž.)

FERENCVAROS - ISTRA 1961 3:1 

LIENZ - Dolomitenstadion. Gledatelja 100. Strijelci: 1:0 Ben Romdhane (50), 2:0 Pešić (60), 2:1 Ivanišević (80), 3:1 Bassey (98).
Ferencvaros: Dibusz, Koestner, Ben Romdhane, Pešić, Botka, Kekinde, Cisse, Lončar, Esiti, Toth, Ramirez (još su igrali: Aaneba, Traore, Cwusu, Varga, Makreckis, Raul, Katona, Kodro, Maiga, Sevikyan, Ćivić, Bassey)
Istra 1961: Majkić, Kadušić, Valinčić, Marešić, Facchinetti, Petrusenko, Ćalušić, Lisica, Vuk, Filet, Jaganjac (Još su igrali: Ćorić, Paus-Kunšt, Blagojević, Maurić, Iovu, Čuić, Lawal, Gagua, Ramić, Ivanišević, Krivičić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa