na atraktivnoj lokaciji

Mladić otvorio sasvim posebnu autopraonicu u Puli. Pogledajte o čemu se radi

0
Snimio Milivoj Mijošek
Snimio Milivoj Mijošek

Iako je iz Daruvara, mladi dečko Luka Kukolj živi u Puli već devet godina, a ovih je dana otvorio autopraonu, i to ne bilo kakvu. Radi se o Car Detail Car Washu. To je naziv koji se kod nas ne sreće baš često, no možemo potvrditi da se na mala vrata probija i na domaće tržište. Sada i u Puli, na lokaciji preko puta Max Stoje, na mjestu gdje je i ranije postojala praona automobila. Konkretno, radi se o uređivanju automobila, ali na sasvim višoj razini.

Pojednostavljeno, to je skup raznih tretmana za uljepšavanje, renoviranje i zaštitu eksterijera i interijera automobila da bi oni ostali u savršenom stanju što je moguće dulje.

 

„Sedam godina sam se bavio ugostiteljstvom, no oduvijek su mi ljubav bili automobili. Često sam u slobodno vrijeme čisto svoj auto, od prijatelja, familije, i tako sam došao na ideju da otvorim svoju autopraonu. Vidio sam ovaj prostor koji je zjapio prazan, odlučio ga uzeti u najam, srediti i krenuti s radom“, kaže nam Luka i potanko opisuje način rada njegove autopraonice.

„Krećemo od hlađenja auta, onda ide predpranje, pa nanošenje aktivne pjene, pa peremo metodom 'dvije kanta'. Nakon toga vosak, sapiranje i tako dalje. Imamo Big Boi opremu koja je certificirana za Detailere tako da smo dobro opremljeni, a voda je iz vodovoda pročišćena s čak tri depuratora“, objašnjava Luka.

Da ne bi bilo zabune, ovaj poduzetni mladić ističe da u ponudi nema obična pranja, samo detaljna, koja traju otprilike sat i pol, a koštaju 40 do 80 eura, ovisno o veličini vozila.

Jedan od automobila na obradi

„Također, kada radimo restart paket, kada se vozilo priprema za prodaju, kada ga doslovno vraćamo na tvorničke postavke, cijena može doseći od 500 do 700 eura i radi se ne njemu preko 12 sati“, kaže Luka i poziva građane Pule, ali i njihove goste, da se odluče za njegovu autopraonu ukoliko imaju potrebu uljepšati svog ljubimca na četiri kotača.

„Vaš će auto biti sređen kao što nikada nije bio do sada. Dobit će ono što zaslužuje. Obratite nam se s povjerenjem. Za to vrijeme možete prošetati po trgovačkom centru ili se okupati na Valkanama“, zaključuje Luka. Dodajmo za kraj i da je radno vrijeme nove autopraone do 22 sata, dokad je otvoren i trgovački centar, te pranje svog automobila možete obaviti u poslijepodnevnim ili večernjim satima, nakon završetka radnog vremena i u skladu s ostalim planovima. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa