svjetski poznata puljanka

Lidia Bastianich otkriva što nikad ne bi stavila u neka jela

0
Lidia Bastianich
Lidia Bastianich

Puljanka Lidia Bastianich, svjetski poznata kuharica, autorica brojnih knjiga i vlasnica brojnih restorana, a odnedavno i nagrade Emmy, napravila je odličan potez kad se priključila društvenim mrežama. Zahvaljujući njima njena je popularnost nadišla granice Amerike, pa su tako za nju čuli i svi oni koji nisu imali priliku gledati njezin televizijski cooking show. U virtualnom svijetu ova vitalna i simpatična 77-godišnjakinja rodom iz Istre dijeli recepte, dobre savjete i preporuke, ali i promovira talijansku kuhinju, jela naših starih, te tek ponekad ponešto iz privatnog života, piše Jutarnji list.

Tako smo, primjerice, nedavno mogli doznati doista tužnu priču koja se krije iza njenog odlaska iz Istre, što joj na našim prostorima poneki zamjeraju, ističući kako pred kamerama i u javnoj promociji nikad ne spominje svoje hrvatske korijene, dok se onim talijanskim uvijek rado hvali.

Međutim, premda danas živi u Americi, gdje je Bastianich vrlo popularna, uvijek se voli vratiti u Istru, gdje je rođena i provela dio svog djetinjstva i za koju je vežu lijepe uspomene. Tako je ovdje redovito viđamo ljeti, ali i u proljeće kad je, kao ove godne, došla i u berbu šparoga. O Istri i noni se kratko jednom osvrnula i na hrvatskom jeziku dok je promovirala svoju kuharicu.

 

Odnedavno, ako je pratite na Instagramu, također možete doznati nešto više i o njezinim omiljenim jelima, ali i što ona nikad ne bi stavila u neke klasike, čime je "pokupila" brojne lajkove svojih vjernih pratitelja. Tako je, primjerice, odgovorila na pitanje koje je izazvalo mnoge polemike u svijetu - prija li ananas na pizzi, ali i ide li u espresso šećer te treba li stavljati sir na paštu s plodovima mora ili ribom.

Odgovori su bili sljedeći:

Piletina i pašta - da, ananas na pizzi - ne, led u crno vino - ne, šećer u espresso - ne, kapuccino nakon 2 popodne - ne, sir na paštu s plodovima mora - ne, pašta iz konzerve - ne.

Više možete čitati na linku

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa