u prepunoj dvorani dvd-a

Najavljen veliki medulinski projekt težak 8,5 milijuna eura

0

Održana je početna konferencija i predstavljanje projekta "Izgradnja Centra za starije osobe Medulin" u prepunoj dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin.

Konferenciji su nazočili mnogi ugledni gosti i uzvanici iz lokalne zajednice i šire. Među prisutnima su bili načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, župan Istarske županije Boris Miletić te predstavnici projektantske tvrtke Studio 92, Igor Miletić i glavni projektant Robert Dragogna. Konferenciji su također nazočili vijećnici, članovi vijeća mjesnih odbora, direktori općinskih tvrtki, ravnatelji općinskih ustanova, općinski pročelnici, kao i predstavnici sektora zdravstva i skrbi za starije osobe, uključujući predstavnike Doma za starije osobe Alfredo Štiglić i predstavnike Crvenog križa.

"Posebno nas raduje što su događaju prisustvovali i brojni umirovljenici, čime su pokazali svoju podršku i zainteresiranost za ovaj projekt, što nas ispunjava ponosom i dodatno motivira u našem radu", ističu iz Općine Medulin.

 

Projekt "Izgradnja Centra za starije osobe Medulin" vrijedan je ukupno 8.500.000 eura, od čega je gotovo 6.140.000 osigurano putem EU sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. Osim same izgradnje Centra za starije osobe, u projekt je uključeno i opremanje Centra te nabava vozila za potrebe izvainstitucionalnih usluga. Sam Centar za starije osobe će, uz uslugu smještaja, nuditi i brojne izvainstitucionalne usluge: uslugu poludnevnog i cjelodnevnog boravka, uslugu pomoći u kući, uslugu savjetovanja i podrške i uslugu smještaja za vrijeme privremene spriječenosti njegovatelja. Nadalje, Centar će nuditi i razne pomoći u vidu prijevoza korisnika i drugih potrebitih do medicinskih ustanova i dostavu lijekova. Planirani rok za dovršetak Centra za starije osobe Medulin je 2. veljače 2026. godine.

Načelnik Ivan Kirac u svom je govoru izrazio ponos i zadovoljstvo što su mještani Općine Medulin konačno dočekali ovaj važan trenutak.

"Vidjeti Općinu Medulin kao zajednicu koja aktivno brine o svojim starijim mještanima ispunjava me izuzetnim ponosom i radošću. Ovaj projekt nije samo infrastrukturni poduhvat, već simbol naše zajedničke vizije i predanosti poboljšanju kvalitete života svih naših mještana", istaknuo je Kirac.

Govoreći o putu do ostvarenja ovog projekta, načelnik je istaknuo važnost suradnje i timskog rada:

"Ponosan sam što smo u tako kratkom roku uspjeli realizirati ono što se mnogima činilo nemogućim i ovom prilikom zahvaljujem svim mojim djelatnicima u općini koji su do zadnjeg trenutka davali maksimum da bi danas bili ovdje gdje jesmo. Imao sam viziju, imao sam cilj, a oni su mi pomogli to ostvariti", naglasio je Kirac.

Župan Istarske županije Boris Miletić istaknuo je postignuća tijekom svog mandata, uključujući izgradnju i proširenje domova za starije u Labinu, Pazinu, Buzetu i Puli, te izgradnju novog Centra za starije osobe u Medulinu.

"Ovo predstavlja veliki iskorak naprijed za regiju. Posebno sam sretan što Centar za starije osobe u Medulinu uključuje i usluge izvannstitucionalne skrbi, što je naglašeno kao prioritet u cijeloj Europi."

Nadalje, župan Miletić pohvalio je Općinu Medulin za inicijativu i uspješno povlačenje EU sredstava za ovaj projekt. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa