legendarni košarkaš izgradio kuću u šumi

Dino Rađa u Istri sadi poriluk, salatu i blitvu

0
Dino Rađa (Foto: Nel Pavletić/Pixsell)
Dino Rađa (Foto: Nel Pavletić/Pixsell)

Legendarni košarkaš Dino Rađa u Istri je prije nekoliko godina izgradio kuću, o čemu smo pisali ovdje. Za portal Novosti dao je intervju, čiji dio prenosimo. U njemu on odgovara na pitanje čime se danas bavi.

- A kako izgleda vaš život danas?

- Otkad sam se makao od rada u Hrvatskom košarkaškom savezu, živim punim plućima. Još prije korone preselili smo se iz Splita u Zagreb, a kupio sam i zemlju u Istri, u šumi, na kojoj smo sagradili kuću pa sada kad god mogu odlazim u Istru i radim u vrtu – imam dosta poma, poriluka, salate, blitve. Uz to, imam mali studio u kući i sviram gitaru.

Djeca su narasla pa supruga Viktorija i ja više putujemo. Azijske zemlje su mi sjajne, a na zimu smo bili i u Peruu. Volim privatno putovati, upoznavati kulture, istraživati spizu na ulicama različitih gradova. Kada si sportaš, puno putuješ, ali ne izgleda to onako kako ljudi misle. Ne vidiš grad, upoznaš nove jezike, kuhinje, ali doslovno vidiš aerodrom, dvoranu, hotel, teretanu. A sviđa mi se i život u Zagrebu, navikli smo na aktivan život, sve je blizu autom, avionom, idemo dosta i na kazališne predstave.

- Što svirate?

- Ma sve, od AC/DC-ja do Balaševića, što mi dođe.

Cijeli intervju pročitajte ovdje

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa