turizam u punom zamahu

I Vodnjan ruši turističke rekorde. Donosimo brojke

0
Motiv iz Vodnjana (Foto: Milivoj Mijošek)
Motiv iz Vodnjana (Foto: Milivoj Mijošek)

U vremenu od 1.1. do 1.6. ove godine na području Vodnjana ostvareno je ukupno 8.773 dolazaka i 45.932 noćenja, javljaju iz tamošnje Turističke zajednice. Gledajući udjele u ostvarenim noćenjima, 47% noćenja otpada na goste iz Njemačke, 16% iz Slovenije, 8% domaćih gostiju iz Hrvatske, 5% iz Austrije te ispod 5% su ostvarena noćenja iz drugih zemalja u manjim postocima.

Čak 91% noćenja ostvaruje se od stranih gostiju, a samo 9% je domaćih. S obzirom da na području Vodnjanštine nema velikih hotelskih kompleksa i kampova, najviše se noćenja ostvaruje u objektima u domaćinstvu, njih 60%, u nekomercijalnom smještaju ostvareno je 19% svih noćenja, u kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj 11%, u hotelu 6% te ostatak u objektima u OPG-u.

 

Prošle godine, u istome vremenskom razdoblju ostvareno je 7.621 dolazaka i 36.968 noćenja. Kao i ove godine najviše je gostiju iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Austrije. U postocima njihova noćenja iznose: Njemačka 38%, Slovenija 19%, Hrvatska 10%, Austrija 5% te ostale države u manjim postocima. U objektima za domaćinstvo ostvareno je 52% ukupnih noćenja, u nekomercijalnom smještaju 25%, kampovima i drugim smještajnim objektima 11% te 6% u hotelu.

Kako je vidljivo ovogodišnji su statistički rezultati uspješniji od prošlogodišnjih. Nekih 12% je ostvareno više dolazaka u ovoj godini nego prošle godine i 21% više noćenja, kažu iz TZ-a.

Ove je godine došlo do povećanja udjela noćenja u objektima za domaćinstvo, smanjen je udio dolazaka u nekomercijalnom smještaju dok je kod kampova, hotela i ostalih smještajnih objekata situacija ostala ista, zaključuju. (Istarski.hr)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa