Uniline Grupa

Poslovni uspjeh temeljen na motiviranim i profesionalnim zaposlenicima

0
Djelatnici Unilinea
Djelatnici Unilinea

Kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima jedan je od temelja poslovnog razvoja svake uspješne tvrtke, a put do postizanja zadovoljstva  zaposlenika i tvrtke sačinjen je od niza velikih, ali i naizgled sitnih poslovnih odluka i mjera koje u konačnici daju željeni rezultat. Pulska Uniline Grupa u toj skupini uspješnih nalazi se već gotovo punih 30 godina, a uspon do vodeće destinacijske management grupacije u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi izgrađen je u značajnoj mjeri upravo zahvaljujući i svjesnosti te činjenice da se dobri poslovni rezultati postižu uz visoku motiviranost i uspješnost zaposlenika kompanije.

 

Sa sjedištem u Puli i poslovnicama u većim turističkim odredištima u zemlji, kao i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, Narodnoj Republici Kini i Južnoj Koreji, te predstavništvima u Japanu i Brazilu, ova kompanija zahvaljujući rezultatima postignutim tijekom godina, kao i širokoj mreži poslovnih partnera, kontinuirano radi značajne iskorake na globalnom tržištu.

Tridesetogodišnja tradicija

Uz upravljanje imovinom i akvizicijama, Uniline Grupa strateški upravlja s pet društava koja čine kompaniju. Tvrtka Uniline ima fokus na incoming turizam i sport, E -Tours se bavi avio i korporativnim putovanjima, outgoing i MICE segmentom, Uniline Mobility rent-a-carom i prijevozom, Vetura iznajmljivanjem vozila i asistencijom na cesti, dok je u fokusu Amarina razvoj projekta. Tridesetogodišnjom tradicijom Uniline Grupa klijentima jamči iskustvo, znanje i izvrsne odnose s ključnim dionicima u turizmu Hrvatske, ali i regije, te je zahvaljujući renomeu, značaj i poziciju koji ima u svom sektoru na tržištu rada prepoznata kao poslodavac koji snažno potiče osobni i profesionalni razvoj svakog svog zaposlenika. 

Trenutačno ih je na razini Grupe oko 150, te premda je core poslovanje i struktura organizacije centralizirana u Hrvatskoj, odnosno Puli i Zagrebu, u Unilineu su svjesni specifičnosti svake regije u kojoj posluju te svoj pristup zaposlenicima prilagođavaju njima, kao i značajnim promjenama koje su se zadnjih godina dogodile na tržištu rada. 

“Primjećujemo promjene u trendovima kod mladih zaposlenika, te se prilagođavamo njihovim preferencijama kako bismo privukli i zadržali talentirane pojedince. Mladi često pokazuju interes za otvorenu komunikaciju, redoviti feedback o svom radu te balans između privatnog i poslovnog života. Također, traže fleksibilnost u vremenu i mjestu rada kako bi uskladili profesionalne i privatne obaveze. Uniline grupa zbog svoje veličine i diverzificiranosti poslovanja nudi mogućnost profesionalnog i osobnog razvoja u više različitih segmenata turističkih usluga što također smatramo prednosti. Ono što tražimo kod potencijalnih zaposlenika jest želja za radom i učenjem, fokusiranost na rad, sposobnost komunikacije, samoinicijativnost te proaktivnost u radu, prilagođeno specifičnim zahtjevima svakog radnog mjesta.”, kažu u Unilineu.

Karijera u Unilineu

Otvorenošću prema tržištu rada u Uniline Grupi žele potaknuti i motivirati one proaktivne i zainteresirane za posao u kompaniji da im se javljaju tijekom cijele godine, bez obzira na to imaju li oglašena slobodna radna mjesta ili ne. Na internetskim stranicama kompanije, na adresi https://uniline.hr/hr/karijere , mogu se pronaći detaljne informacije o karijeri u Unilineu, te se i tako potiču zainteresirani da im se obrate i daju savjeti kako da pripreme svoju prijavu, koncept i životopis. Svi novi zaposlenici, bez obzira na prethodno iskustvo, nakon dolaska u Uniline moraju proći određeni proces prilagodbe na novi sustav. S obzirom na to da se radi o velikoj kompaniji sa složenom organizacijskom strukturom, novi djelatnici moraju se upoznati s procesima rada i poslovanja i proći određene edukacije.

“Svatko tko dođe raditi u Uniline započinje na neki način jednu novu priču. Osobnu i profesionalnu. Jer Uniline je poslovna sredina u kojoj se može doista puno toga naučiti o turizmu i o poslovanju turističkog sektora, te je mnogima ta mogućnost profesionalnog usavršavanja jedan od važnih motiva zbog kojeg nam se javljaju i žele posao kod nas. To su razlozi zbog kojih je aktivnost Unilinea na tržištu rada usmjerena kako na osobe s iskustvom, tako i na one koje ga tek trebaju stjecati po završetku školovanja. Uniline je kompanija koja uz poticanje osobnog i profesionalnog razvoja zaposlenika, u 2024. uvodi novi sustav nagrađivanja kojim je predviđeno da se 25% dobiti iskoristi kako bi se, sukladno ostvarenim rezultatima, nagradili djelatnici. Uz to, postoji niz drugih pogodnosti kao što su primjerice jubilarne nagrade, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i druge aktivnosti.”, kažu u Uniline Grupi.

Dodajmo tome i da je Uniline kao poslodavac prepoznat u visokoobrazovnim institucijama kao pružatelj mogućnosti obavljanja kvalitetne stručne prakse, odnosno da je zbog svjesnosti činjenice da je prenošenje znanja i iskustva na nove generacije od iznimne važnosti od  početaka uključen u te procese. Tako zainteresiranim učenicima i studentima pruža mogućnost obavljanja stručne prakse u svojim uredima u Puli i Zagrebu, a za one koji pokažu interes i kvalitetu otvorena je i mogućnost sezonskog zapošljavanja. M.P. (IHRn)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa