ove nedjelje izbori za mjesene odbore u vodnjanu

Goran Kovačić (HDZ): Kriza upravljanja gradom traje predugo

0
Goran Kovačić
Goran Kovačić

Od lokalnih izbora održanih u proljeće 2021. godine do danas puno se toga na političkoj sceni Vodnjana promijenilo.

U nezavisnoj listi aktualnog gradonačelnika Edija Pastrovicchija, koja je s vlasti "pomela" dotad nedodirljivi IDS, nedugo nakon ulaska u gradsku vijećnicu počeo je proces dezintegracije koji svako toliko donese neki od novih nastavaka, a odluka prvog čovjeka grada da se pridruži Republici donijela je Damiru Vanđeliću i toj stranci na području Vodnjana "čak" 3 glasa na nedavnim parlamentarnim izborima.

Stoga se nedjeljni izbori za vijeća šest mjesnih odbora Vodnjana među lokalnim političarima doživljavaju kao svojevrstan lakmus papir i putokaz kako se pripremati i s kojim ambicijama dočekati izbornu 2025. godinu.

 

U vodnjanskom HDZ-u te ambicije su sigurno porasle nakon rezultata koje su stranačka lista i predsjednik Županijske organizacije Anton Kliman postigli na spomenutim parlamentarnim izborima, te vjeruju da ih u nedjelju mogu ponoviti, te time potvrditi status značajnog političkog subjekta u gradu Vodnjanu.

"Kao i većina građana i mi smo zabrinuti zbog nefunkcioniranja gradskog vijeća i gradske uprave. Kriza upravljanja gradom traje predugo, a žrtve takvih odnosa između gradskog vijeća i gradonačelnika su građani Vodnjanštine. HDZ se nada da će ovi izbori donijeti promjene koje će omogućiti bolju koordinaciju i efikasnost u rješavanju lokalnih problema te poboljšanje kvalitete života svih stanovnika Vodnjana", govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u gradu kaže predsjednik vodnjanskog HDZ-a Goran Kovačić, koji je na ovim izborima nositelj stranačke liste u MO Vodnjan zapad.

Dodaje da se HDZ u svom izbornom programu zalaže za kvalitetniji i bolji život sugrađana, te na svojim listama ima kvalitetne ljude koji znaju detektirati nedostatke u svojim sredinama, ali i nuditi prijedloge za rješavanje tih problema. Neke od tema koje iz stranke namjeravaju otvoriti kako bi se osigurao kvalitetniji i sigurniji život u njihovim životnim sredinama tiču se osiguranja boljih uvjeta prihvata turista povećanjem kapaciteta i kvalitete usluga parkiranja kod Astre i gradskog groblja, sigurnog i urednog okruženja kroz uređenje parkova, dječjih igrališta i ostalih mjesta gdje se okupljaju djeca.

Tu je nadalje tema poticanja sitnih komunalnih radova, povećanja sigurnosti prometa postavljanjem uspornika i kamera u starim jezgrama Vodnjana, Galižane i Peroja, revitalizacije starogradskih jezgri, te stavljanja u funkciju zapuštenih poslovnih prostora i poticanja obnove starih zgrada u Vodnjanu, Galižani i Peroju, kao i boljeg uređenje zelenih površina.

"Svjesni smo da su programi koje nudimo građanima Vodnjanštine već trebali biti realizirani. Političke opcije koje sjede u gradskoj upravi obećavale su slične programe, ali ih nisu realizirale. Zato mi, kao HDZ, nudimo kroz naše članove u mjesnim odborima aktivnost, dobru komunikaciju sa sugrađanima i zauzetost u rješavanju problema koje smo detektirali i onih koje ćemo tek detektirati", poručuje Kovačić pred nedjeljne izbore. (M. P.)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa