PROMO

Noge stola mogu biti čvrste i elegantne u isto vrijeme. Ako su metalne

0
Izvor slike: Photocreo Bednarek - stock.adobe.com
Izvor slike: Photocreo Bednarek - stock.adobe.com

Stol u mnogim slučajevima dominira prostoriji u kojoj se nalazi. To može biti blagovaonica (odnosno kuhinja povezana s blagovaonicom) ili ured, pa čak i dnevni boravak. Naravno, u dnevnom boravku obično dominira garnitura za sjedenje, ali kad god se u njemu sastane više ljudi, "glavnu ulogu" igra stolić oko kojeg je sjedenje raspoređeno.

Kompletni stolovi često ne zadovoljavaju zahtjeve dizajna

Činjenicu da stol nije komad namještaja koji bi tek tako neupadljivo stajao negdje u kutu prostorije treba imati na umu već prilikom njegovog odabira. Zato što idealan stol nije samo funkcionalan i praktičan, već i lijep u smislu dizajna i stila.

Međutim, ako biste birali iz izbora kompletnih stolova, vrlo brzo biste se shvatili da to vodi
u sivi prosjek. Barem u pogledu dizajna. Vjerojatno nećete imati problema s pronalaženjem stola koji vam odgovara "funkcionalno", ali će izgledati kao bilo koji drugi konvencionalni model.

Izbor nogu stola ne treba podcijeniti

Put do jedinstvenog stola koji će biti pravi ukras dane prostorije tako vodi kroz zaseban izbor kvalitetnih stolnih nogu i stolne ploče. Ostavimo sada daske po strani i usredotočimo se na ono što mnogi ljudi podcjenjuju, a to su noge stola.

Osim što moraju nositi radnu površinu i sve što je na njoj smješteno, one značajno utječu
i na cjelokupni dizajn stola. Svakako se ne može reći da samo ploča razlikuje prosječne stolove od onih s iznimnim stilom. Dakle, kakve noge stola trebate odabrati ako želite da se ističu i po funkcionalnosti i po dizajnu? Definitivno metalne!

Koje su prednosti metalnih nogu?

S praktične točke gledišta, glavna prednost metalnih stolnih nogu je njihova nosivost.
S pravilno odabranom debljinom, ne morate se bojati staviti na metalne noge i velike stolne ploče od teških materijala (a zatim ih dobro opteretiti). I traju godinama, bez potrebe za dodatnim održavanjem. Naprotiv, čišćenje je vrlo jednostavno - dovoljna je fina krpa za prašinu, eventualno navlažena krpica.

Ali prijeđimo na dizajn. S metalnim nogama možete birati između velikog broja raznih dizajnerskih rješenja. Od klasičnih stolnih nogu do konstrukcija koje lako možemo nazvati umjetničkim. Uostalom, možete se i sami uvjeriti, više ćete pronaći na TopFero.hr. Metalne noge uklapaju se u interijere uređene u različitim stilovima, jer je riječ o prilično bezvremenskom materijalu.

Neko bi mogao prigovarati da metalne stolne noge ostavljaju hladan dojam. Ima nešto
u tome. Međutim, postoji jednostavno rješenje. Dovoljno ih je kombinirati sa stolnom pločom koja će, naprotiv, ostaviti topao i ugodan dojam. Na primjer, često se koristi kombinacija metalnih nogu s pločom od punog drveta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa