Gastronomski događaj jeseni u Puli

Ekskluzivna večera s chefom čiji restoran u Francuskoj već 88 godina nosi Michelinovu zvjezdicu 

0
Chef Michel Husser
Chef Michel Husser

Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotel pod upravljanjem Arena Hospitality Group, s ponosom najavljuje vrhunski gastronomski događaj ove jeseni – ekskluzivnu večeru s renomiranim Michelin Chefom Michelom Husserom. Jedinstvena večera, koja će se održati 17. listopada u luksuznom hotelskom restoranu Sophia, okupit će ljubitelje visoke gastronomije i sve zainteresirane za posebno iskustvo fine-dininga.

Chef Michel Husser, čiji je restoran "Le Cerf" u Francuskoj nositelj Michelinove zvjezdice već nevjerojatnih 88 godina, sada donosi svoju kulinarsku čaroliju u Pulu. Gosti će uživati u pažljivo kreiranom meniju koji spaja francusku kulinarsku izvrsnost s bogatstvom lokalnih istarskih proizvoda, a sve to u intimnom okruženju luksuznog Grand Hotela Brioni. Ekskluzivni meni koji će biti predstavljen ovom prilikom ostat će trajno dostupan gostima restorana Sophia, osiguravajući da svi budući posjetitelji Grand Hotela Brioni mogu uživati u pravom kulinarskom remek-djelu.

Surganizatori manifestacije pod nazivom "Francuska kuhinja sa zvjezdicama" su međunarodna organizacija Ja volim Francusku te Međunarodna unija regije Alzas, tvorci projekta pokrenutog u svibnju prije dvije godine. Slađana Novaković, predsjednica obje organizacije, izrazila je veliko zadovoljstvo što je Arena Hospitality Group domaćin ovog prestižnog događaja: “Izuzetno sam ponosna što smo dio ovakve ugledne manifestacije te što neprestanim aktivnostima uistinu radimo na razvoju ne samo ovog projekta, već i na jačanju cjelokupne regije jugoistočne Europe.”

 

Uz ograničeni broj mjesta, večera će pružiti jedinstveno iskustvo koje će biti upotpunjeno vrhunskim vinima upareni sa svakim slijedom. Za goste željne dodatnog hedonizma, pripremljeni su posebni paketi koji uključuju i noćenje u Grand Hotelu Brioni, čime će moći u potpunosti uživati u ovom spoju gastronomije i luksuza.

"Nadolazeći događaj simbolizira našu posvećenost pružanju vrhunskih iskustava i isticanju Pule i Istre na globalnoj gastronomskoj sceni.  Ovakve suradnje ističu sinergiju međunarodnog i lokalnog u stvaranju nezaboravnih trenutaka za naše goste." izjavio je Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group. 

Ova večer ima poseban značaj jer edukacija koju nudi Škola za turizam i ugostiteljstvo iz Pule osigurava stručne i prepoznate mlade kadrove. Njihova jedinstvenost prepoznata je i od strane Europskog instituta CEFPPA, koji je omogućio stručnu praksu i školovanje u restoranu „Le Cerf“ zahvaljujući međunarodnom bilateralnom sporazumu  s Unijom Alzasa. Ova prilika dodatno ističe kvalitetu obrazovanja koje pruža  škola iz Pule. Nadalje, Arena Hospitality Group je partner na projektu KLIK čiji je nositelj Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Tijekom prvog kvartala 2023., članovi tima AHG-a sudjelovali su na nizu radionica vezanih uz projekt Izrada standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i strukovnih kurikuluma za programe u području turizma i ugostiteljstva” koji provodi “KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru turizma i ugostiteljstva. Riječ je o opširnom projektu na kojem kompanija sudjeluje već tri godine zajedno s ostalim hotelijerima. Jedan od ishoda projekta je i izrada novih kurikuluma za pojedina zanimanja, a obaveza Arena Hospitality Group kao partnera je ustupanje stručnjaka za pojedina zanimanja koji bi sudjelovali u njihovoj izradi. U ovaj projekt uključena je i izgradnja regionalnog centra kompetentnosti koji je zamišljen kao centralna baza za edukacije u turizmu i ugostiteljstvu, ne samo učenika, nego i za cjeloživotno obrazovanje i osposobljavanje. Intencija je na podizanju razine osposobljenosti lokalne zajednice za rad u turizmu.

Pozivamo sve ljubitelje visoke gastronomije i luksuznih iskustava da se pridruže ovom nezaboravnom događaju i otkriju magiju francuske gastronomije obogaćene lokalnim okusima Istre.

Rezervacije za ovaj ekskluzivni događaj moguće su putem web stranice hotela ili direktnim kontaktom s recepcijom Grand Hotel Brioni Pula, A Radisson Collection Hotela (www.grandhotelbrioni.com;  +385 52 378 700).

Autor

Istarski.hr

Istarski.hr

redakcija@istarski.hr

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa