uskoro još 300 mjesta

Obnavlja se vrtić u Poreču. Pogledajte kako će izgledati

0

Uređuje se dvorište dječjeg vrtića Radost 1 u Poreču: riječ je o jednoj investiciji kojom će se poboljšati uvjeti boravka korisnika ove matične predškolske ustanove. Postavlja se antistres lijevana podloga te nabavljaju i montiraju nova igrala i sjenice. Završetak građevinskih radova očekuje se za petnaestak dana, dok će se igrala postaviti u roku od mjesec dana, nakon čega će se prostor hortikulturno urediti kako bi do početka nove pedagoške godine djeca dobila nove sadržaje u vrtiću.

 

U međuvremenu, zamijenit će se portun i ograda dvorišta vrtića, što će pridonijeti sigurnosti i kvaliteti prostora, a ovih se dana liče vanjski zidovi i dijelovi fasade novim živim bojama. Radove su danas pogledali ravnateljica vrtića Tereza Banić, gradonačelnik Loris Peršurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić i voditeljica Odsjeka u Odjelu Nadia Štifanić Dobrilović.

To su samo neki od radova kojima će se poboljšati uvjeti u vrtiću Radost I. Ovdje su već izvedene neke investicije, uključujući instalaciju novih klima uređaja, obnovu parketnih podova u vrtićkim skupinama, sanaciju podova u jaslicama, proširenje prostora za psihologa i pedagoga. Osim toga, proširen je i  vešeraj. U obilasku je dogovoreno da će se naglasak  dati i na sanaciji krovova koji prokišnjavaju. Najesen će krenuti i sanacija druge faze prostora jaslica.

Grad Poreč kontinuirano radi na proširenju i unapređenju kapaciteta dječjih vrtića, pa je tako u tijeku izgradnja novih objekata u Varvarima i Novoj Vasi. Ovim će se investicijama osigurati oko 300 novih mjesta u vrtićima i jaslicama, što bi trebalo odgovoriti na sve postojeće potrebe. U proteklih par godina već su izgrađeni novi vrtići u Dračevcu, Velom Maju i Žbandaju. Unatoč usmjerenju prema novogradnjama, ulažu se napori i u održavanje i poboljšanje postojećih objekata, kao što je lani izvršena završena energetska obnova zgrade kulturnog dobra Gornjeg vrtića (Radost II), te se trenutno radi i na sjedištu vrtića Radost 1.

Gradonačelnik Peršurić naglasio je da Poreč već godinama izdvaja velika sredstva u predškolski odgoj da bi odgovorio na potrebe porečkih obitelji, te da će se tako nastaviti i u budućnosti. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa