Vjetrom uništena Verudela čeka uređenje

0
Uživanje u pogledu s obale može biti kobno
Uživanje u pogledu s obale može biti kobno

Uslijed velikih zimskih nevera, dvije omiljene plaže na Verudeli, Havajska uvala i Svjetionik, uništene su, pa bi skorašnji boravak prvih kupača ondje mogao biti neugodan, ako ne i opasan, a kako lijepo vrijeme mami i brojne šetače u Puli, Verudela će, sa sve toplijim danima, postati sve posjećenija.

Naime, nadomak popularnog Havajskog, ogromno kamenje je razbacano po stijenama, „strši“ na sve strane i osim što ne ostavlja previše prostora za pristup stepenicama i izležavanje na suncu, izgleda kako bi se neko dijete pa čak i odrasla osoba, na njega mogla zapeti, pasti i ozlijediti.

Nadomak Svjetionika situacija je još gora. Tamo je dio kamene ograde doslovno nestao i sada zjapi velika rupa, a ukoliko se netko tom djelu previše približi, mogao bi se, zbog nedostatka sigurnosne ograde strovaliti na stijene i završiti u moru.

S obzirom da je situacija na terenu takva već mjesecima, za očekivati je da će je u dogledno vrijeme nadležni srediti i da pulsko turističko naselje, koje od protekle godine ima i uređen hotel s četiri zvjezdice, neće izgledati ovako neugledno. (Tekst i foto: Paola Albertini

Ograda je srušena a kamenje rasuto po stijenama
Ograda je srušena a kamenje rasuto po stijenama

Situacija nadomak Havajskog je kritična
Situacija nadomak Havajskog je kritična

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa