Sindikat umirovljenika Hrvatske podržao Flega

0
Flego: Podrška nas obavezuje da ćemo učiniti sve za bolji život umirovljenika u županiji
Flego: Podrška nas obavezuje da ćemo učiniti sve za bolji život umirovljenika u županiji

Sindikat umirovljenika Hrvatske na konferenciji za novinare, 16. travnja, iskazao je podršku kandidatu za istarskog župana Valteru Flega. "Suradnja Sindikata i Grada Pule traje već osam godina i ona se do danas samo pojačavala bilo da nas se pomagalo financijski, moralno ili ljudski. Zato smo odlučili podržati listu IDS-a i koalicijskih partnera za Grad Pulu i za Istarsku županiju", kazala je Neta Žiković, predsjednica podružnice Sindikata umirovljenika Pule, koja djeluje već 20 godina i broji preko 3000 članova.

"Zahvalan sam i počašćen podrškom jedne takve snažne umirovljeničke udruge koja dugi niz godina pokazuje dobru organizaciju i rezultate. Jasno je da takva podrška obvezuje  te da ćemo suradnjom, dogovorom i razgovorom kroz razna tijela učiniti sve za bolji život umirovljenika u našoj županiji. Sve je više socijalno potrebitih i zato javni sektor treba učiniti sve kako bi pomogao i olakšao život osobama treće životne dobi", kazao je kandidat za istarskog župana Valter Flego i dodao kako o tome govori poglavlje „Za modernu zdravstvenu zaštitu i predanu socijalnu skrb“ njegovog predizbornog programa „Platforma 7x7“.

Vladimir Buršić, predsjednik Predsjedništva Sindikata umirovljenika Istarske županije istaknuo je kako su umirovljenici vrlo ugrožena kategorija o kojima društvo treba voditi računa.

"Tražimo da se pomogne nama umirovljenicima. Od lokalne samouprave očekujemo da se založe i da prošire socijalne programe, da se podržava palijativna skrb te da se iznađu sredstva za otvaranje hospicija. Vjerujemo da će se to i ostvariti kroz ovakve koalicijske partnere", zaključio je Buršić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa