Pazin: Započeli radovi na tlačnom vodu koji će Kamen spojiti na pročistač otpadnih voda

0
Završetak radova očekuje se 1. lipnja 2013.
Završetak radova očekuje se 1. lipnja 2013.

"Ovo je još jedna investicija u nastavku 10-godišnjeg plana spajanja cijele pazinske kotline na pročistač otpadnih voda", kazao je predsjednik uprave pazinskog komunalnog poduzeća Usluga, Dragan Šipraka, 15. travnja, prilikom početka radova na izgradnji fekalnog kolektora Pilana Kamen.

"Prva faza radova koja odvija se na javnom dijelu, izvan prostora tvrtke, obuhvaća 320 metara tlačnog voda, koji se spaja na gravitacijski vod te dalje na pročistač", kazao je Šipraka i istaknuo kako Grad Pazin i Usluga redovito uspješno probavljaju sredstva za investicije što dokazuje, kako je rekao, da za pravu investiciju novac nije problem.

Prva faza izgradnje, koja se sastoji od radova na javnoj odvodnji od ulaza u tvrtku Kamen d.d. Pazin, na javnoj površini, u vrijednosti od 620 tisuća kuna (s PDV-om), financirana je od strane Hrvatskih voda s 90% ukupnog iznosa i Grada Pazina koji sudjeluje s10%. Radovi su započeli 15. travnja, a završetak se očekuje 1. lipnja 2013. Izvođač radova je pazinska tvrtka „Vladimir Gortan“ d.d.. i Usluga d.o.o.

Dragan Šipraka
Dragan Šipraka
Uredit će se i šetnica s javnom rasvjetom

"Ovo je još jedan projekt kao nastavak dobre suradnje Grada Pazina, našeg komunalnog poduzeća Usluga i Hrvatskih voda. Ovo je još jedan u nizu projekata koji zajedno radimo i financiramo", kazao je Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Pazina.

Osim spajanja Kamena na kanalizaciju, Maurović je predstavio i drugi dio projekta, u koji spada uređenje stare derutne šetnice, koja će biti osvijetljena javnom rasvjetom. "Nakon završetka radova na tlačnom vodu i uslijedit će uređenje šetnice i postavljanje rasvjete za što je u proračunu za 2013. već predviđen iznos od 100 tisuća kuna", kazao je pročelnik Maurović. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Daniel Maurović
Daniel Maurović

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa