Miletić simbolično pustio prvi signal s novog repetitora u Puli

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Na krovnoj terasi nebodera u Rizzijevoj ulici 34 14. travnja pulski je gradonačelnik Boris Miletić simbolično pustio prvi signal s repetitora i tako označio početak rada K3 Telekoma u Puli. Najmlađi hrvatski telekom operater zračnim putem dovodi brzi internet, televiziju i fiksnu telefoniju u sve domove iz kojih se vidi navedeni neboder.

„K3 Telekom pojavio se u pravom trenutku i savršeno uklopio u projekt e-Poslovanja kojeg Grad Pula provodi s ciljem modernizacije različitih gradskih usluga. Tehnologija koja ne zahtjeva nikakve infrastrukturne zahvate, a s druge strane omogućuje kvalitetan brzi internet, pokazala se kao idealno rješenje u doba kada je turistička sezona već u tijeku.“, istaknuo je gradonačelnik Miletić.

Zbog zastarjele ili nepostojeće infrastrukture, mnoga su kućanstva na pulskom području i u današnje doba zakinuta za fiksni telefon ili pak liniju moraju dijeliti sa svojim „dvojnikom“ što zna biti jako frustrirajuće. Isto kao i spori internet zbog toga što kablovi ili telefonske parice ne mogu podnijeti veću brzinu ili je udaljenost od centrale prevelika. Ili pak televizija na kojoj se slika smrzava ili prijem ometa talijanski signal.

Air tehnologija K3 Telekoma za stanovnike Pule i okolice zato znači bitno poboljšanje infrastrukture jer dovodi internet, televiziju i telefon za koje nisu potrebni zemaljski kablovi i telefonske parice, već signal stiže zrakom. Signal s repetitora se prima pomoću antene, koju K3 tehničari montiraju u roku od samo 14 dana, i dalje provodi kabelom visoke propusnosti. Potencijalni korisnici ne smiju biti udaljeni više od četrdesetak kilometara od repetitora, na koji bi trebali imati nesmetan pogled s najviše točke svoje kuće ili zgrade.

„Obzirom da signal stiže zrakom, nema opterećenja mreže koja su učestala na telefonskim paricama pa mrežu K3 Telekoma odlikuju veliki prijenosni kapaciteti i visoka stabilnost veze. Minimalna isporučena brzina flat interneta iznosi 4 Mbps, ona se naravno može i povećavati ovisno o željama korisnika i, za razliku od mnogih hrvatskih teleopera, isporučena brzina interneta je uvijek jednaka ugovorenoj. Treba naglasiti i da IP televizija ne usporava brzinu surfanja.“, istaknuo je Boris Stipetić, predsjednik Uprave K3 Telekoma i dodao: „Kako bi svim zainteresiranim korisnicima omogućili isprobavanje kvalitete usluga, brzine i propusnosti mreže, naša ponuda ne predviđa ugovornu obvezu, a cijena priključka iznosi simboličnu jednu kunu.“

Stanovnici Pule i okolice mogu birati između dva paketa za građanstvo – Air 2 sadrži televiziju s više od 40 programa i flat internet brzine 4 Mbps, dok Air 3 uz to uključuje i telefonski priključak. Air Business paket sadrži flat internet brzine 4 Mbps nadogradiv do čak 50 Mbps uz upload od 2 Mbps te telefonski priključak s dva telefonska broja.

Uskoro se otvara pulska poslovnica K3 telekoma, a dotad se više o paketima usluga može saznati na www.k3telekom.hr ili pozivom na besplatni broj 0800 3633.

U bližoj budućnosti K3 Telekom planira i postavljanja novih repetitora i pokrivanje signalom većeg dijela Istre. Zasad s repetitora na Učki pokrivaju sjeveroistočni Istru i Kvarner, a s repetitora u Rizzijevoj područje Pule i okolice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa