Flego posjetio poduzetničke zone u Pazinu

0
Flego je posjetio poduzetničke zone
Flego je posjetio poduzetničke zone

Kandidat za istarskog župana Valter Flego, u sklopu turneje „Istra koja radi“, posjetio je poduzetničke zone Ciburi, Podberam i Katun Trivški, u Pazinu, gdje je obišao tvrtke Eltor, Amus i obrt Tehnoplast.

„U sklopu svoje turneje 'Istra koja radi' obilazim poduzetnike i gospodarstvenike diljem Istre kako bi se iz prve ruke upoznao s  njihovim radom, ali i svakodnevnim poteškoćama, rekao je Valter Flego i nastavio:

„Struka je ta koja treba reći politici koji su njihovi glavni problemi kako bi ih onda zajednički krenuli rješavati. Upravo iz tog razloga, kao župan osnovat ću Savjet za gospodarstvo koji će davati konkretne prijedloge kako Županija može pomoći obrtnicima i poduzetnicima.

Pomoću Savjeta, cjelokupno gospodarstvo Istre aktivno će sudjelovati u pripremi i donošenju mjera za razvoj gospodarskih djelatnosti u svim segmentima te rješavanju problema nezaposlenosti“.

Također, uz dosadašnje potpore, javni sektor davat će i nove potpore za zapošljavanje poput: potpore za otvaranje novih obrta ili poduzeća u kojima se zaposli najmanje jedna osoba, potpore za doprinose iz plaće poslodavcima koji zaposle nezaposlenu osobu, potpore za uvođenje standarda kvalitete, potpore za polaganje majstorskih ispita i prekvalifikacije, sufinanciranje troškova za prilagodbu poslovanja normama Europske unije i druge.

Kako je kazao kandidat za istarskog župana „Županija treba služiti i kao spona između gospodarstvenika i resornih ministarstava te Brisela“.

Tvrtka Eltor bavi se proizvodnjom rasvjete interijera i eksterijera. Tvrtka je osnovana 1991. godine, a od 2000. godine smještena je u pazinskoj zoni Ciburi, broji 20 zaposlenih, a svoje proizvode izvozi diljem svijeta.

Tvrtka Amus iz Podberama prije godinu dana započela je s punom proizvodnjom galanterije od stiropora za Istri i Primorje. Od 13 zaposlenih, 11 ih je s područja Pazinštine.

Tehnoplast, obrt za proizvodnju ambalaže od plastike, djeluje od 1984. godine i ima 5 zaposlenih. Obrt koristi najnoviju, energetski učinkovitu tehnologiju za obradu plastike koju proizvodi za, primjerice JGL i Aquamaris.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa