Flego posjetio Politehničku školu u Puli: Ulaganje u znanje je najbolja i najisplativija investicija

0
Valter Flego posjetio je Visoku tehničko - poslovnu školu Politehnika
Valter Flego posjetio je Visoku tehničko - poslovnu školu Politehnika

Kandidat za istarskog župana Valter Flego, danas je, u sklopu turneje "Istra koja radi", posjetio Visoku tehničko - poslovnu školu Politehnika. Tom se prigodom Flego sastao s dekanom  dr. sc. Lucianom Delbiancom s kojim je razgovarao o radu i programima Politehnike.

"Znanje zauzima vrlo visoko mjesto na listi prioriteta u mom programu te smatram kako je ulaganje u znanje najbolja i najisplativija investicija. Znanje je naš najvrjedniji resurs i na tome moramo temeljiti svoju komparativnu prednost u budućnosti. Upravo zbog toga, posebno me veseli kad vidim da se studij Politehnike razvija i proširuje nastavne programe čime će privući još veći broj studenata", kazao je Flego.

Kako je naglasio kandidat, ulazak u EU omogućit će nam još intenzivniju razmjenu studenata odnosno studiranje naših studenata u Europi, ali i veći broj studenata iz EU će dolaziti u Istru. "Veoma važno je i da, po završetku studija, mladima omogućimo stjecanje prvog radnog iskustva. Iz tog razloga, u svome mandatu zalagat ću se za otvaranje 1000 novih pripravničkih mjesta", rekao je Valter Flego.

Dio programa "Platforma 7x7 - za Istru koja radi!", u poglavlju "Operacija budućnost", između ostalog donosi konkretne mjere za mlade, odnosno 30% više novaca za stipendije i posao za mlade; novi sveučilišni kampus u Puli; edukaciju mladih i razvoj Centra za EU te 30% više zaposlenih na EU projektima.

Prilikom posjete Politehnici, kandidat za istarskog župana Valter Flego, obišao je dio zgrade koji se renovira, a u kojem će, na dva kata, površine 700 m2 biti smješten laboratorij i učenički prostori.  Vrijednost investicije iznosi 5 milijuna kuna.

Flego: Znanje zauzima vrlo visoko mjesto na listi prioriteta u mom programu
Flego: Znanje zauzima vrlo visoko mjesto na listi prioriteta u mom programu

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa