Koalicija sa županijske razine preslikana na Pulu: IDS-HNS-Zeleni potpisali s BDSH-om

0
Alen Damijanić, Gordana Ferenčić, Boiris Miletić, Elena Gattoni-Stepanov i Nedžad Hodžić
Alen Damijanić, Gordana Ferenčić, Boiris Miletić, Elena Gattoni-Stepanov i Nedžad Hodžić

"Multikulturalnost, suživot i  toleranca osnovne su značajke Grada Pule i dio tradicije ovih područja", istaknula je potpredsjednica gradske podružnice IDS-a Pule Elena Gattoni-Stepanov, 10. travnja, na potpisivanju koalicije IDS-HNS-Zeleni sa Bošnjačkom demokratskom strankom Hrvatske (BDSH). Kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić izrazio je veliko zadovoljstvo što se koalicija sa županijske razine oslikava i u Puli.

"U posljednjih 20 godina zajedno smo se borili za poštivanje ljudskih prava", kazao je Miletić dodajući da "možemo biti sigurno zadovoljni kad govorimo o poštivanju građanskih prava, prava manjina, o suživotu, toleranci, multikulturalnosti". "To su doista vrijednosti koje živimo u Gradu Puli", kazao je Miletić napomenuvši da je Istra premala da bi se unutar Istre dijelili.

"Siguran sam da ćemo i dalje živjeti vrijednosti koje smo zacrtali u Statutu Grada Pule, koje njegujemo i potvrđujemo svake godine usvajajući Gradski proračun, gdje ne samo riječima nego i financijama, izdvajamo sredstva upravo za potrebe manjina", kazao je Miletić.

Kandidat za gradonačelnika Pule smatra da je izuzetno bitno da "suradnja najvećeg istarskog grada i županije bude na zavidnoj razini kao što je to bilo do sada", stoga ga posebice veseli da "okosnicu koalicije na županijskoj razini imamo i u Puli". "Uvjeren sam da će građani Grada Pule prepoznati ovu veliku koaliciju koja je programski povezana", zaključio je Miletić zahvalivši se Bošnjačkoj demokratskoj stranci Hrvatske "što se uključila u našu zajedničku koaliciju, ne samo u Županiji već i u Gradu Puli".

Hodžić: Politika IDS-a pokazala se kao najbolja u Hrvatskoj povijesti za nacionalne manjine

Predsjednik BDSH Nedžad Hodžić istaknuo je da se "politika IDS-a pokazala kao najbolja politika u Hrvatskoj povijesti za nacionalne manjine" te da je u potpunosti podržava.

"Podržat ćemo koaliciju IDS-HNS-Zeleni i na gradskoj razini jer su to mladi ljudi puni energije, koji će biti sposobni upravljati Istrom nakon ulaska Hrvatske u EU", zaključio je Hodžić.

Predsjednik gradske organizacije HNS-a Pule Alen Damijanić izrazio je također zadovoljstvo što se koalicija proširila te da se uspješno nastavlja tradicija poštivanja manjinskih prava u Puli.

"Imamo najboljeg gradonačelnika, a uvjeren sam također da nas čeka bolja i svjetlija budućnost", zaključio je Damijanić. Predsjednica županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić istaknula je da "Zeleni Savez u potpunosti podržava sadašnjeg, i nadam se budućeg, gradonačelnika Borisa Miletića" te se veseli proširenju koalicije za Pulu.

Ferenčić je naglasila kako vjeruje da koalicija IDS-HNS-Zeleni-BDSH može realizirati sve projekte i osigurati da se žive  vrijednosti Statuta Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa