Općina Medulin najveće gradilište u Istri: Novi radovi u Banjolama, Premanturi i Tašaleri

0

Zamjenik načelnika Općine Medulin Damir Demarin je na konferenciji za medije, održanoj, 4. travnja, najavio početak radova na još tri projekta, čime je Općina Medulin postala najveće gradilište u Istri .

Pripremni radovi na izgradnji privremenog kružnog raskrižja Kamik u Banjolama započeli su 4. travnja. Trenutno se obavljaju radovi na izmještanju niskonaponske mreže od trafostanice na Kamiku preko Premanturske ceste koja će biti izmještena u trup prometnice za Pomer. Radovi se izvode u režiji HEP-a, distribucijskog centra Pula, a izvođač je tvrtka Zanitel d.o.o. iz Banjola.

Danas počinju radovi na izmještanju trase vodovodne mreže, šahtova i ventila, kao i buduće vodovodne mreže za Pomer u dužini od 90 metara. Radove izvodi pulska tvrtka Vodovod d.o.o.

Izvođenje radova na samom kružnom raskrižju Kamik počinju idući tjedan, a izvođač su Istarske ceste d.o.o. Investicija je vrijedna 500.000 kuna, a financiranje je dogovoreno između Županijske uprave za ceste i Općine Medulin u omjerima od 50%. Završetak radova planira se do konca mjeseca travnja, izjavio je na tiskovnoj konferenciji zamjenik načelnika Općine Medulin Damir Demarin.

Damir Demarin, zamjenik načelnika Općine Medulin
Damir Demarin, zamjenik načelnika Općine Medulin

Uređenje prometnice u Premanturi

Započeli su i radovi u mjestu Premantura i to od centra prema Stupicama u dužini od 300 metara, mijenja se kompletan asfaltni sloj koji je bio jako oštećen. Podižu se šahtovi kako bi se dobila ravnina kolnika u punom profilu. Asfaltiranje prometnice obavit će se idućeg tjedna. Izvođač je istarska tvrtka Ceste d.o.o. Pula, a financira se iz redovnog održavanja prometnica Županijske uprave za ceste.

Radovi na Premanturskoj cesti u predjelu Tašalera

Jučer se započelo i s radovima na izmjeni asfaltnog sloja u punom profilu na Premanturskoj cesti u predjelu Tašalera. Frezanje i asfaltiranje sloja obaviti će se u dužini od 450 metara. Radove izvodi tvrtka Istarske ceste d.o.o. Vrijednost radova iznosi 500.000 kuna, a financira se zajednički od strane Županijske uprave za ceste i Općine Medulin u omjeru od 50%. Trenutno se popravljaju oštećenja na kolniku od Tašalere do predjela Šćuza. Planirani završetak radova je početak idućeg tjedna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa