Kolić Marković: Kajinova retorika svodi se na otkrivanje IDS-ovih rak rana

0
Ana Kolić Marković
Ana Kolić Marković

"Nizanje afera oko Jakovčićeva IDS-a neodoljivo podsjećaju na vrijeme Sanaderovog HDZ-a. Kao što je on pokušao pobjeći i pustiti Jadranku Kosor da se koprca u potonjim aferama, tako sad i Jakovčić napušta brod koji tone te pokušava pobjeći u Bruxelles i voditi konce sa sigurne daljine", izjavila je 4. travnja na konferenciji za medije Ana Kolić Marković, kandidatkinja za županicu HSP dr. Ante Starčevića.

Kolić Marković je kazala kako su prenamjene i preprodaja zemljišta, prelijevanje javnog novca u privatne tvrtke, korupcija, zapošljavanje po stranačkoj podobnosti, obećanja o velikim projektima povezanih s austrijskim bankama, već viđen scenarij u režiji Sanaderovog HDZ-a.

"Jakovčić je u Istri djelovao lokalno jednako kao što je Sanader djelovao globalno u cijeloj Hrvatskoj. Usprkos tome što IDS-ovi članovi to nikad neće priznati, a svojevremeno nisu ni HDZ-ovi u pogledu Sanadera, IDS je stranka koja je svoje ime okaljala identičnom vladavinom kao i Sanaderov HDZ", kazala je Kolić Marković i dodala kako iz svega proizlazi zaključak da IDS-ovi glasači glasaju za nastavak prijevare svih građana Istre.

Sličnosti Jakovčića i Sanadera

Nadalje, navela je Kolić Marković na konferenciji za medije, kao što ni Sanader nije bio jedini akter u otkrivenim aferama, tako Jakovčić djeluje kroz mrežu svojih poslušnika, koji, ukoliko budu upitani o njihovoj ulozi u radu stranke. "Nadajmo se da neće bolovati od iste amnezije koju imaju Sanaderovi suradnici", dodala je.

Uspoređujući Jakovčića i Sanadera, Kolić Marković kazala je kako, osim što su se njih dvojica svojevremeno međusobno jako dobro slagali, u mnogočemu slični: "Oboje su nakon demokratskih promjena u RH,  došli iz Austrije. Oboje su bili povezani s istim financijskim krugovima iz Austrije. Oboje imaju sklonosti prema lijepim i skupocjenim stvarima – golf, vina, jedan umjetnine a drugi nekretnine. Oboje vole biti okruženi ljudima koji ih bespogovorno slijede. Oboje se vole predstavljati kao zaštitnici svog naroda i svoje zemlje – busanje u istarska i hrvatska prsa, dok im istovremeno konto rapidno raste".

Kajin doživio prosvjetljenje?

"Nesumnjiva je Jakovčićeva ljubav prema istarskoj zemlji – iz godine u godinu svjedoci smo povećanja kvadrata te iste zemlje u njegovu vlasništvu", dodala je Kolić Marković

"A što se Kajina tiče, on je očito mislio i nadao se da ga slijedom stečenog prava čeka mjesto župana nakon Jakovčića.  Nakon što je uvidio da ga ta palica mimoilazi u smjeru Jakovčićeva nasljednika Flega doživio je 'prosvjetljenje' i promijenio retoriku. I šefa, također", kazala je Kolić Marković.

Kajinova se retorika, kaže Kolić Marković, sastoji u razotkrivanju svih IDS-ovih rak rana iz zadnjih 20-tak godina, odnosno pljačku istarskih ljudi, koju je on mirno gledao iznutra i nikad nije usprotivio.

"Ukoliko se sad budu dešavale slične stvari u stranci pod čijim je patronatstvom, hoće li opet šutjeti ili će se moralno probuditi opet nakon što i ovi njemu otkažu ljubav?", upitala je kandidatkinja za županicu i istaknula kako to sve puno govori o čovjeku koji glumi borca za istarskog seljaka i radnika.

Kajinova saborska mirovina

"Kajin reče da je uzeo povlaštenu saborsku mirovinu jer se želi osigurati za svoje posljednje dane. Da se nije možda pokušao osigurati i na nekakav drugi način pa ćemo o tome naknadno nešto saznati?", upitala je Kolić Marković.

Kolić Marković upitala je hoće li i Kajin, poput Sanaderovih Čobankovića, Fiolića i drugih izjaviti da nije imao hrabrosti suprotstaviti se svom šefu i da nije o sumnjivim rabotama ama baš ništa znao?

"Pitanje je samo hoće li se epilog Jakovčićevog IDS-a dogoditi prije ili nakon izbora. Ali sigurno će se dogoditi. Jer tolika sličnost između Jakovčića i Sanadera upućuje i na to da će vjerojatno slično završiti. HDZ trenutno svoju katarzu prolazi kroz sudske procese Sanaderu dok ćemo IDS-ovu katarzu pratiti nadam se vrlo ubrzo", zaključila je Ana Kolić Marković kandidatkinja za županicu HSP dr. Ante Starčevića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa