Kolić Marković: Posljedice SDP-ovih i IDS-ovih obećanja bit će teške i za nas i za našu djecu

0
Ana Kolić Marković
Ana Kolić Marković

"Otkud sadašnjem i bivšem članu IDS-a toliki optimizam u uspješnost na lokalnim izborima kada njihova zajednička vlada vođena SDP-om u Zagrebu gubi svu podršku i strmoglavo odlazi u zaborav? Odgovor je jasan: želja i  jednog i drugog da rade za ovu vladu i u interesu vlade, a ne u interesu građana, odnosno glasača ove zemlje. A ovi su to, međutim i nasreću, konačno shvatili", kazala je, 26. ožujka, na konferenciji za medije Ana Kolić Marković, kandidatkinja za županicu HSP dr. Ante Starčevića.

Kolić Marković istaknula je kako se nedjelotvornost pokušaja i pogrešaka vlade s jedne strane i njihovo zagovaranje interesa moćnih velikih eminencija s druge strane, reflektiralo se u potpunom očaju izdanog građanstva. Diletantizam SDP-ovog kadra, dodaje Kolić Marković, progovara prvenstveno iz Plana 21 za kojeg su i sami rekli da je 'možda' prepun obećanja koja se ne mogu realizirati.

Lagali su nas samo da dođu na vlast

"Kakvi to stručnjaci iz SDP-a pišu predizborne planove, platforme i agende kada nisu bili u stanju prognozirati nadolazeću gospodarsku situaciju? Ako su ipak možda i znali što nas čeka zašto su nas smatrali ovcama i plasirali nam njihova ogromna obećanja? Odgovor se nanovo nameće: samo da dođu na vlast. U svakom su nam slučaju lagali", zaključuje kandidatkinja za županicu HSP-a dr. Ante Starčević.

"Osim sad već ozloglašenog Plana 21, vlada je na pragu donošenja zakona o poljoprivrednim zemljištima i strateškim investicijskim projektima koji su neprikriveno skladani samo za 'velike igrače' a ne za malog poljoprivrednika iz Hrvatske", ističe Kolić Marković i dodaje kako će ti zakoni gotovo stopostotno uništiti ljude koji su dosad skromno živjeli od zemlje.

Zakon o strateškim investicijama je samo drugo ime za zakon o golfu

"Taj famozni zakon o strateškim investicijama samo je drugo ime za zakon o golfu, kreaciju Sanaderove vlade koji su svi tobože iskritizirali a sad ti isti SDP-ovi kreatori ovog zakona hvale ovaj svoj, ili de facto copy - paste zakon za strateške investitore, kao nužan za razvoj Hrvatske", naglasila je Kolić Marković na konferenciji za medije i dodala: "Ako se razvoj Hrvatske temelji na rasprodaji naše zemlje onda je valjda tako".

U svakom slučaju na području Istre djeluju iste snage sa identičnim porivima kao što su to bile u cijeloj Hrvatskoj u zadnjih 10-tak godina. "Vlada, odnosno SDP i njihov vjerni koalicijski partner IDS obećali su: dijalog s građanima, a ismijavaju neistomišljenike i bahato ignoriraju stručnjake; otvaranje novih radnih mjesta, a zaposlili nekoliko tisuća novih državnih birokrata dok ničim izazvan IDS u Istri optimistički najavljuje 3000 novih radnih mjesta, koja ćemo opet mi morati plaćati; povećanje plaća, a povećali su samo poreze i javni dug; razvoj industrije i rast izvoza, a dobili krah industrije i pad izvoza; rast BDP-a, koji je  pao za 2,3%; ekonomsku i socijalnu sigurnost svima, a obitelji se izbacuju iz kuća koje ne mogu otplatiti; zaštitu prava radnika, a radnici puni straha", navela je Kolić Marković te istaknula kako je očito da zbog ovih navedenih i mnogih drugih SDP-ovih i sadašnjih IDS-ovih obećanja predstoje teške posljedice po svih nas a najviše po našu djecu.

Prazne fraze nikog se ne mogu dojmiti

S druge strane, kaže Kolić Marković, obećanja koja obiluju praznim frazama iz područja odnosa s javnošću više nikog ne mogu dojmiti, pa čak ni vjerne IDS-ove i SDP-ove glasače. "Gubeći tlo pod nogama sijanjem straha među pučanstvom da će izgubiti posao po upravama ili određene povlastice pokušavaju nadoknaditi to nepovjerenje svog vlastitog glasačkog tijela",  je Kolić Marković. "Na sreću, bez uspjeha", nastavila je.

"Nažalost sigurna sam, kao i HSP Ante Stračević iz istarske županije da će SDP i partner IDS, putem bespoštednog neoliberalističkog koncepta koji zdušno zagovaraju, strateški uništiti svaki pedalj ove zemlje pritom obećavajući puno više od gore navedenog. A potom će iz vlasti nestati", zaključila je na medijskoj konferenciji Ana Kolić Marković, kandidatkinja za županicu HSP dr. Ante Starčevića.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa