Povodom Međunarodnog dana sreće pitali smo Puljane što ih usrećuje

0
O sreći najviše znaju najmlađi
O sreći najviše znaju najmlađi

Na današnji dan, 20. ožujka, obilježava se Međunarodni dan sreće. Kako je danas i prvi dan proljeća, razloga za sreću, s dolaskom toplijih dana, bit će sve više. Znaju li da je danas Dan sreće i što je za njih sreća, upitali smo Puljane.

„Nisam znao da je danas Dan sreće, ali ja sam ionako uvijek sretan. Bitno da su mi svi u obitelji dobro, a za neplaćene račune i sve ostale probleme… Pa oni će se riješiti! S tim ćemo se kad – tad morati pozabaviti, ali važno je da čovjek bude sretan da je zdrav, a ostalo će doći samo po sebi. Znam da to nije uvijek lako i da ljudi danas žive teško, ali treba biti pozitivan. Jer neka jedinstvena formula za sreću ne postoji. Treba jednostavno uživati u malim stvarima“, rekao nam je Zoran Đorđević poznatiji kao Đole Macola.

Đole Macola
Đole Macola

„Za mene je sreća nešto što se dogodi s nekim razlogom, neka dogodovština ili slično. Ja to smatram srećom i mislim da zbog toga trebam biti sretan. Smatram da je sreća neko stanje gdje se osjećamo ugodno“, rekao je Filip Lugarić. „Mene male stvari čine sretnim, ništa materijalno. Recimo, ako mi netko kaže nešto lijepo, cijeli dan će mi bit ispunjen srećom“, dodao je.

Filip Lugarić
Filip Lugarić

Karlo Pavlović, član Dramskog studija INK  nam je rekao: „Mene najviše čini sretnim kad sam u kazalištu, to me najviše ispunjava srećom. Glumio sam u nekoliko predstava i najsretniji sam kad radim ono što volim. To me trenutno najviše veseli“.

Karlo Pavlović
Karlo Pavlović

Jana Radić je znala da je danas Dan sreće. „Zdravlje se valjda podrazumijeva, pa to ne treba ni spominjati. Sreća je za mene vrijeme provedeno s prijateljima, sreća je brati šparuge, sreća je kad ti muž napravi domaći kruh. Moje životinje su mi velik izvor sreće i zabave. Sreća su za mene i kolica za špežu puna svježeg povrća s tržnice i onda kreacija toga u kuhinji. To je novo pronađena sreća u mojem životu. Sreća je i dobra TV serija. Ipak, najveća sreća, ono što mene najviše veseli su putovanja“.

Jana Radić
Jana Radić

„Pošto prvi put u životu radim posao koji ne volim, moram reći da je sreća kada čovjek radi posao koji voli. Sreća je pojesti jedan topli obrok dnevno i probuditi se pored osobe koju voliš. Kava na suncu, miris mora i veselo i zdravo dijete. To je to.“, rekla nam je Ela Poljarević.

Ela Poljarević
Ela Poljarević

O sreći možda ipak najviše znaju oni najmlađi, pa nam je jedno trogodišnje dijete reklo da je sreća od plastelina raditi životinje i biti bos, a tri su djevojčice na Danteovom trgu na najbolji mogući način pokazale sreću – veselo preskačući vijaču! (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa