Projekt Na naš način: Učenici na jedan dan preuzeli pazinsku školu

0
Romeo Flego, "ravnatelj" Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu
Romeo Flego, "ravnatelj" Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu

"Ugodno je biti ravnatelj, ali ima puno posla oko organizacije, uz to, nailazim na puno nepredviđenih situacija i problema koje treba rješavati", kazao nam je Romeo Flego, "ravnatelj" Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu, inače učenik 4. razreda gimnazije iste škole.

Romea je, naime, pripalo mjesto ravnatelja na jedan dan, odnosno 20. ožujka, kada se u školi održava projekt pod nazivom "Na naš način".

Kako nam je objasnio mladi ravnatelj, projekt je na osmišljen takav način da na jedan dan glavnu riječ vode učenici. "Učenici održavaju nastavu, zauzimaju rukovodeće pozicije poput ravnateljeve, računovođe, tajnice, pedagoga, profesora, a zamijenili su i čistačice i kućne majstore", kazao je Flego.

Ravnatelj je napomenuo kako su "pravi" profesori i djelatnici također u školi i u svakom trenutku nadgledaju sve što se događa i vode računa o tome da stvari idu svojim tokom: "Treba uzeti u obzir da smo mi samo učenici, a oni su puno iskusniji i to je njihov posao".

"Uvijek treba imati u vidu da nam je dano veliko povjerenje, jer je vođenje škole nije mala zadaća i samim time moramo nastojati opravdati to povjerenje i održati maksimalnu angažiranost kako bi sve proteklo u najboljem redu", istaknuo je ravnatelj Romeo Flego i zahvalio se pravom ravnatelju škole Josipu Šikliću na uputama, savjetima koje je od njega dobio, a isto tako i na ukazanom povjerenju.

Čistačice na zasluženoj marendi
Čistačice na zasluženoj marendi
Nakon razgovora s ravnateljem, pedagogica škole odvela nas je na sat fizike gdje su dvije profesorice, nakon što su upisale sat, učenicima 2. razreda elektrotehničara govorile o najpoznatijim fizičarima u povijesti. "Prava" profesorica fizike, Branka Gržinić, dobila mjesto u zadnjoj klupi, odakle je zajedno sa svojim učenicima pažljivo pratila predavanje.

Od samog početka sata učenici su sa zanimanjem pratili predavanje mlađih kolegica u ulogama profesorica, što govori o tome koliko ozbiljno shvaćaju ovaj projekt.

Projekt "Na naš način" u pazinskoj školi održava se po trinaesti put za redom, a cilj mu je pokazati kakvu školu žele učenici. U neposredan rad uključeno je 138 učenika u ulozi profesora, 22 učenika u ulogama ostalih djelatnika te 5 učenika koji u sklopu video i foto grupe prate i bilježe događaje u školi. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Sat fizike
Sat fizike
Prije početka potrebno je upisati sat u dnevnik
Prije početka potrebno je upisati sat u dnevnik
Predavanje je započelo..
Predavanje je započelo..
"Prava" profesorica Branka Gržinić u zadnjoj klupi
Pedagogica proučava raspored
Pedagogica proučava raspored
Nakon radnog dana slijedi zabava uz školski bend
Nakon radnog dana slijedi zabava uz školski bend

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa